9 Iunie 2015 publicat în Entertainment 1 share-uri

Imparateasa Tzu Hsi se dovedeste, in viziunea lui Anchee Min, o femeie capabila sa sacrifice totul in numele adevarului si al dreptatii, dezmintind profetia conform careia "China va fi distrusa de o femeie“.
Conceput ca o continuare a povestilor fascinante descrise in Imparateasa Orhidee si a intrigilor infiripate in misteriosul Oras Interzis, romanul lui Anchee Min duce pana la capat reinterpretarea din perspectiva moderna a vietii tumultuoase a ultimei si celei mai controversate imparatese din istoria Chinei.

"Ultima imparateasa" este de fapt povestea dramatica a transformarii Orhideei dintr-o tanara puternica si increzatoare intr-o conducatoare abila, capabila sa tina fraiele unui imperiu in declin, o poveste in care dramele intime din palatele tainice ale Orasului Interzis devin pe nesimtite tragediile istorice ale unui intreg popor.

Confruntata cu necesitatea de a-si asuma o dubla regenta, cu pierderea prematura a doi fii, cu pasiuni amoroase reprimate pana in ultima clipa a vietii, cu invazia Marilor Puteri si ingenuncherea morala si economica a Chinei, imparateasa Tzu Hsi se dovedeste, in viziunea lui Anchee Min, o femeie capabila sa sacrifice totul in numele adevarului si al dreptatii, dezmintind profetia conform careia „China va fi distrusa de o femeie“.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Autor: Anchee Min

Carte aparuta la editura Polirom si disponibila pe elefant.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri