27 Decembrie 2013 publicat în Entertainment 18 share-uri

Alexandra Gulea este regizorul si scenaristul peliculei 'Matei Copil Miner', filmul care spune povestea unui baiat din Valea Jiului, ramas cu bunicul sau, parintii fiind plecati la munca, in Italia.

Comunicat de presa

Alexandra Gulea este regizorul si scenaristul peliculei Matei Copil Miner, filmul care spune povestea unui baiat din Valea Jiului, ramas cu bunicul sau, parintii fiind plecati la munca, in Italia. Matei Copil Miner a intrat in cinematografe recent, distribuit de Independenta Film. Premiera de gala a avut loc pe 21 noiembrie. La iesirea din sala de cinema, multi spectatori au tinut sa stea de vorba cu Alexandra Gulea, in dorinta de a-si exprima satisfactia de a fi vazut un film care le-a starnit emotii puternice.

Producatorul filmului este Thomas Ciulei/Europolis Film. In rolurile principale: Alexandru Czuli, un copil din Valea Jiului, si actorul Remus Marginean, in rolul bunicului.

La intrebarea "De ce a ales sa faca acest film tocmai in acest moment al carierei sale", Alexandra Gulea ne-a raspuns: "Cand am luat decizia de a scrie un film de fictiune, am simtit nevoia sa il concep ca pe o confesiune, de pozitionare. Trebuia sa incep cu copilaria, iar experienta mortii, ca punct de ruptura, sa devina o tema centrala".

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari

"Un film care se adreseaza atat adultilor, cat si copiilor", spune producatorul Thomas Ciulei "o poveste despre copilarie pe intelesul celor mici, dar in care orice parinte se poate regasi. Povestea lui Matei este povestea multor copii din Romania. In ciuda experientelor dramatice prin care este nevoit sa treaca, Matei are sansa fie un invingator.

Amanunte din spatele lui "Matei Copil Miner"

Filmul este inspirat din cazurile reale, din pacate, extrem de numeroase, de copii abandonati de parintii obligati de saracie sa munceasca in strainatate. Personajul principal, Matei, are ca punct de pornire un asemenea caz, un copil pe care Alexandra Gulea l-a intalnit in urma cu mai mai multi ani, cu ocazia unei filmari in Gara de Nord.

O parte din personajul Matei se numeste de fapt Ionel. In anii '90, Ionel era unul dintre primii copii ai strazii de dupa revolutia din Decembrie 1989. Copil de miner, el fugise de-acasa, din Valea Jiului, ajunsese la Bucuresti si isi facea veacul prin Gara de Nord. Alexandra Gulea l-a cunoscut si ulterior l-a urmarit, spune ea, "pe drumurile pe care l-a dus viata: la un camin, la o casa pentru copii cu dizabilitati, apoi la spital, suferind de tuberculoza". Acum, Ionel are peste 20 de ani si traieste in Italia.

Foto homepage: iStock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri