Primul roman cu adevarat american al lui Adrian Sangeorzan, Vitali este testimoniul indubitabil al... vitalitatii artei narative si de constructie epica a unui scriitor ce nu inceteaza sa ne surprinda. Roman picaresc, prin toate peregrinarile personajului titular ale carui tribulatii se inchid ntr-un cerc perfect, Vitali poate fi interpretat si ca un clasic Bildungsroman, un roman de formatie.

„Adrian Sangeorzan, unul dintre cei mai originali autori din ultimul deceniu, a ajuns la scris relativ tarziu, cand era deja format, matur si cu o experienta de viata petrecuta chiar între mai mult de doua lumi. Unii nu fac nimic cu ea, Sangeorzan de la ea porneste, de fiecare data, totul.

Daca primele sale doua carti de proza (Intre doua lumi- Povestirile unui doctor de femei si Circul din fata casei) indicau explicit implicarea autobiografica, acest nou roman zapacitor, antrenant, scris cu sufletul la gura- tocmai ca sa ceara a fi citit, literalmente, à bout de souffle!- disimuleaza autobiografia, cata va fi fiind.

Dar in mod cert ii face pe cititor sa se intrebe cine au fost, de fapt, modelele personajelor- unele de-a dreptul trasnite!- din Vitali. Scrisul se misca rapid, parca dominat de dicteul imperios al situatiilor ce se perinda aproape cinematografic, al conjuncturilor care de care mai surprinzatoare. Miscarea nu e numai spatiala, ci, poate mai important, interioara.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE

Roman picaresc, prin toate peregrinarile personajului titular ale carui tribulatii se închid într-un cerc perfect, Vitali poate fi interpretat si ca un clasic Bildungsroman, un roman de formatie, in care subiectul strabate parca întreaga lume ca sa ajunga la punctul de unde plecase.

Iar autorul lui are o pasiune neobisnuita de a spune si produce în jurul lui întamplari dintre cele mai imprevizibile! Primul roman cu adevarat american al lui Adrian Sangeorzan, Vitali este testimoniul indubitabil al... vitalitatii artei narative si de constructie epica a unui scriitor ce nu inceteaza sa ne surprinda!“ Dumitru Radu Popa

Autor: Adrian Sangeorzan

Editura Curtea Veche


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri