Tradusa in peste douazeci de tari, Absurdistan a fost nominalizata la PEN/Faulkner Award in 1987 si inclusa in 2005 de revista Time pe lista celor mai bune o suta de romane ale lumii.

Tradusa in peste douazeci de tari, Absurdistan a fost nominalizata la PEN/Faulkner Award in 1987 si inclusa in 2005 de revista Time pe lista celor mai bune o suta de romane ale lumii.

Misa Borisovici Vainberg are 30 de ani si 150 de kilograme. Dar cea mai importanta cifra din viata lui este 1 238, locul ocupat de tatal sau, Boris, in topul bogatasilor rusi. Nu-i de mirare ca orasul de pe Neva, cu toate bogatiile sale, este la picioarele lui. Insa Misa ar schimba bucuros Sankt Petersburgul pe New York. Acolo si-a facut studiile, acolo a intalnit-o pe femeia vietii lui, Rouenna, o latina portoricana supraponderala si cu gura sloboda.

Viza pentru Statele Unite ramane insa un miraj, pentru ca Boris Vainberg isi rezolva problemele in afaceri foarte simplu: eliminand, la propriu, concu-renta. Ultimul rival in afaceri a fost din Oklahoma, asa ca Misa este persona non grata pentru Unchiul Sam. Ca sa fie primit din nou pe teritoriul american, evreul rus Misa va cumpara o cetatenie belgiana, pe care o va obtine (logic, nu?) in Absurdistan, pe tarmul Marii Caspice. Numai ca in micuta si pasnica republica, plina de texani care cauta petrol, intre cele doua grupuri etnice majoritare izbucneste razboiul civil, liderii unei tabere ii propun sa fie ministru, iar o trupesa si cosmopolita frumusete locala il atrage in bratele ei. Va renunta Misa la visul sau american?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

"Gary Shteyngart este unul dintre cei mai talentati si indrazneti scriitori ai generatiei sale. Pe langa ce imagineaza el in Absurdistan, filmele lui Michael Moore sunt joaca de copii. Micutul stat caspic Absurdistan nu exista, fireste, dar cu siguranta politicienii verosi si directorii lacomi ai multinationalelor viseaza in taina la asa ceva." (The New York Observer)

"Privirea atenta a lui Shteyngart inregistreaza toate ororile comice ale lumii noastre." (Kirkus Reviews)

"In comparatie cu majoritatea scriitorilor tineri, Shteyngart este un urias: are ochii mai ageri, indrazneste sa se avante mai departe si izbandeste spectaculos." (The New York Times)

Autor: Gary Shteyngart

Traducere de Roxana Patras

Editura Humanitas


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri