28 Noiembrie 2013 publicat în Entertainment 21 share-uri

'Onoare' este o poveste zguduitoare despre crima, iubire si familie, care se intinde pe trei generatii, urmarindu-si personajele in locuri extrem de diferite, dar la fel de fascinante.

"Onoare" este o poveste zguduitoare despre crima, iubire si familie, care se intinde pe trei generatii, urmarindu-si personajele in locuri extrem de diferite, dar la fel de fascinante – un sat kurd izolat de langa Eufrat, galagiosul si exoticul Istanbul, ploioasa Londra.

Esma, o tanara de origine kurda stabilita in Londra, asterne pe hartie povestea familiei sale, de la nasterea sub auspicii nefaste a mamei si a surorii ei gemene – Pembe si Jamila – pana la sfarsitul lor tragic.

Onoare este in acelasi timp un exercitiu de exorcism menit sa purifice sufletul Esmei de ura impotriva fratelui care i-a ucis mama si o poveste moralizatoare ce arata cat de nociva poate fi obsesia onoarei pentru mintea necoapta a unui adolescent de saisprezece ani.

Shafak abordeaza in cel mai recent roman al ei o tema extrem de actuala, cea a „crimelor de onoare“, care continua sa fie o realitate inspaimintatoare nu numai in societatile musulmane, ci si in comunitatile de imigranti din Vest.

Autor: Elif Shafak; Carte aparuta la editura Polirom

Cartea este disponibila pe elefant.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri