16 August 2013 publicat în Entertainment 18 share-uri

Dupa 20 de ani, acesta este ultimul an in care Cirque du Soleil mai sustine reprezentatii ale productiei. Romanii au ultima sansa de a vedea acest superb spectacol zilnic de pe 5 pe 8 septembrie inclusiv, la Romexpo, Pavilionul Central, Bucuresti.

Comunicat de presa

Unul dintre cele mai aplaudate si emotionante spectacole din istoria Cirque du Soleil, Alegría a ajuns la final de drum. Dupa 20 de ani, acesta este ultimul an in care Cirque du Soleil mai sustine reprezentatii ale productiei. Romanii au ultima sansa de a vedea acest superb spectacol zilnic de pe 5 pe 8 septembrie inclusiv, la Romexpo, Pavilionul Central, Bucuresti.



Din momentul in care Alegria si-a inceput turneul european in august 2011, camioanele Cirque du Soleil ce transporta aceasta productie au calatorit peste 1,100,000 km in Europa si Rusia. Pe scurt, peste 200 de orase, peste 40 de tari, peste 20.000 de camere de hotel. Pana la showul final din cadrul acestui turneu (pe 18 decembrie), Alegría va fi fost prezentat de peste 6600 de ori in fata a peste 14 milioane de spectatori. Din Bucuresti, circul va pleca la Bratislava, dupa care mai urmeaza 12 orase: Sofia, Minsk, Newcastle, Leeds, Liverpool, Nottingham, Lille, Bordeaux, Valencia, Gijon, Santander si, finalmente, Madrid. Un omagiu discret, simbolic, adus Spaniei – Alegría, numele productiei, este un termen spaniol care inseamna optimism, bucurie, veselie. Spectacolul a fost prezentat pentru prima data in 1994, la Montreal. Cu o durata de 2 ore si jumatate (cu pauza), spectacolul dispune de o distributie internationala de 55 de artisti din 15 tari si prezinta 11 numere fascinante: Trapez Sincron, Dansul Cutitelor de Foc, Power Track, Balans, Gimnastica ritmica, Zburatorul, Barele Rusesti, Contorsionism, Bare Aeriene si Cerc.

Acoperita cu o cupola uriasa si decorata cu coloane si balustrade stilizate, scena Alegría este un monument impunator. Structura nu reprezinta o cladire anume, dar forma domului este un simbol arhitectural specific mai multor institutii ale puterii, precum biserici si cladiri guvernamentale. Rampele spiralate de ambele parti ale scenei conduc privirea spectatorilor in jos, simbolizand necunoscutul. Pe podeaua cu pete impresioniste de lumina si culoare se poate deslusi un cap de salamandra. Iluminatul este conceput sa reflecte o atmosfera nostalgica potrivita unui bal din secolul al 17-lea, cu tonuri de toamna ce creeaza obscuritate.

Biletele pentru Alegria se pot cumpara online pe www.eventim.ro, sau prin reteaua Eventim (magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti). Biletele pot fi achizitionate si in doua rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polona nr. 15.

Sponsori si parteneri

Cirque du Soleil multumeste Orange, sponsor oficial al turneului din Romania, precum si Events, organizatorul evenimentului.

Despre Cirque du Soleil:

Pornind de la un grup de 20 de artisti de strada, la inceputurile sale din 1984, Cirque du Soleil este astazi o importanta organizatie cu sediul in Québec, ce ofera divertisment de inalta tinuta artistica. Compania are 5.000 de angajati, incluzand mai mult de 1.300 de artisti din aproape 50 de tari diferite.
Peste 100 de milioane de spectatori din aproape 300 de orase din aproape 40 de tari de pe sase continente s-au lasat uimiti si incantati pana acum de Cirque du Soleil. Mai multe informatii despre Cirque du Soleil sunt disponibile pe www.cirquedusoleil.com.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri