16 Iulie 2013 publicat în Entertainment 9 share-uri

O carte nemaipomenita despre adevarata poveste a sultanului care a fascinat o lume intreaga si despre cea care i-a cucerit pentru totdeauna inima, sotia sa, Sultana Hurrem.

Fresca sublima a curtii otomane si a unui imperiu de o incomparabila putere, acest roman de dragoste si de aventuri ne cufunda in inima civilizatiei musulmane, a rafinamentelor si cruzimilor ei. In vremea cand a domnit peste Imperiul Otoman, Suleyman Magnificul a fost considerat cel mai mare lider al lumii, atat de catre musulmani, cat si de crestini.

El este sultanul care a condus Imperiul Otoman la apogeul sau, si a lasat o uriasa si complexa mostenire cultural-istorica nu doar civilizatiei musulmane, ci si intregii omeniri.

Un politician desavarsit, un stralucitor strateg militar, Suleyman a reusit sa semene spaima in sufletele liderilor europeni din acele vremuri. S-a ridicat cu adevarat la inaltimea renumelui sau-a fost Magnific. Si in plan sentimental, Suleyman a fost un reformator.

Indragostit de celebra sclava Roxelana, cea care avea sa devina Sultana Hurrem, Suleyman s-a rupt de traditia otomana si s-a insurat cu o cadana din harem de care a fost indragostit toata viata, si pe care a sustinut-o pana cand, spre sfarstiul vietii sale, ea devenise adevarata stapana a uriasului imperiu.

I se spunea Hurrem sau Vesela. Sosita din Rusia ca sclava, Roxelana fascineaza cu frumusetea si inteligenta ei. La Istanbul straluceste si se face remarcata printre cele 300 de femei din haremul sultanului. O carte nemaipomenita despre adevarata poveste a sultanului care a fascinat o lume intreaga si despre cea care i-a cucerit pentru totdeauna inima, sotia sa, Sultana Hurrem.

Autor roman: Isaure de Saint Pierre

Cartea a fost publicata in 2013 la editura Orizonturi si este disponibila pe elefant.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri