Poveste despre dragoste si intuneric a primit zece distinctii literare, printre care Premiul Goethe si Premiul France Culture, fiind tradusa in peste douazeci si cinci de limbi. Micul Amos isi petrece copilaria in intimitatea cartilor si a nesfarsitelor discutii intelectuale, pasionat fiind de marile intamplari ale istoriei si de sensul lor.

Poveste despre dragoste si intuneric a primit zece distinctii literare, printre care Premiul Goethe si Premiul France Culture, fiind tradusa in peste douazeci si cinci de limbi. Ecranizarea din 2009 poarta semnatura regizoarei Natalie Portman.

Micul Amos isi petrece copilaria in intimitatea cartilor si a nesfarsitelor discutii intelectuale, pasionat fiind de marile intamplari ale istoriei si de sensul lor. Transfigurate intr-o saga incitanta, evenimentele pastreaza dramatismul perceput de copilul a carui sensibilitate contrasteaza puternic cu neverosimilul celei mai tulburi perioade din istoria lumii.

In Israelul de la jumatatea secolului XX, micul Amos isi traieste anii copilariei in mijlocul cartilor, inconjurat de membrii familiei sale, carturari autentici, care ii insufla dorinta de cunoastere. Inzestrat cu o imaginatie debordanta, autoclaustrandu-se intr-o fictiva cetate a cartilor, copilul transfigureaza intamplarile istoriei al carei martor implicat este, transformand realitatea intr-o poveste personala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Astfel, insasi descoperirea lumii, primele zvacniri ale inimii si experiente dureroase, cele dintai sentimente de solidaritate sau prietenie capata cu toate proportii catastrofice, prin prisma micului Amos, a carui natura hipersensibila si introspectiva il anunta de timpuriu pe marele scriitor care avea sa devina. Acesta descopera treptat farmecul unui Israel legendar, in care miticul si realitatea se impletesc dand nastere celor mai frumoase povesti.

"Unul dintre cele mai palpitante, mai intense si mai emotionante romane autobiografice scrise vreodata." (The Independent)

"Un roman magistral scris, care se cere citit si recitit cu voluptate." (Lire)

Autor: Amos Oz

Traducere de Dana Ligia Ilin dupa versiunea semnata de Nicholas de Lange

Editura Humanitas


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri