Actorul e centrul teatrului. La capatul unei lungi cariere de spectator si critic, George Banu propune in volumul "Dincolo de rol sau Actorul nesupus" o serie de miniaturi teoretice inspirate de atractia actorului
Actorul e centrul teatrului. La capatul unei lungi cariere de spectator si critic, George Banu propune in volumul "Dincolo de rol sau Actorul nesupus" o serie de miniaturi teoretice inspirate de atractia actorului, a actorului care, jucand, isi asuma rolul fara a-i deveni sclav. Actor nesupus, actor-poet ce poarta cu sine o lume pe care nu o sacrifica nicicand.

Autorul il examineaza prismatic si formuleaza, pornind de la realitatea scenei, o gandire concreta despre actor si despre cateva dintre marile sale modele: Sarah Bernhardt, Gerard Philipe, Ryszard Cieslak, George Constantin, Victor Rebengiuc, Stefan Iordache, Marcel Iures.


Eseu in cautarea identitatii actorului european si a protocoalelor care ii sunt proprii, carte lui George Banu vorbeste liber, personal, se confrunta direct cu ceea ce, in teatru, e esntial si se refuza cel mai mult cuvintelor: prezenta actorului nesupus.

Autor: George Banu

Traducere: Delia Voicu

Editura Nemira
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! PRwave.ro a aniversat 18 ani pe 18 aprilie

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri