Piesa apartine unuia dintre cei mai importanti dramaturgi ai momentului, dublu laureat al Premiului National pentru Teatru in Spania natala.

Comunicat de presa TNB

Marti 31 ianuarie si miercuri 1 februarie, la ora 19.30, la Sala Amfiteatru a Teatrului National „I.L.Caragiale" au avut loc primele reprezentatii cu o noua premiera, „Baiatul din ultima banca" de Juan Mayorga (traducere din spaniola de Luminita Voina-Raut), adusa in scena de regizorul Theodor Cristian Popescu.

Piesa apartine unuia dintre cei mai importanti dramaturgi ai momentului, dublu laureat al Premiului National pentru Teatru in Spania natala, premii carora li se adauga numeroase alte distinctii importante. Autor incitant si surprinzator, Juan Mayorga este profesor de dramaturgie si filozofie la Real Escuela Superior de Arte Dramático din Madrid si are o dubla specializare, in matematica si filosofie (studii desavarsite printr-un doctorat).

Cat anume din piesa se bazeaza pe propria sa experienta de dascal si cat la suta este fictiune?
Spectacolul se construieste intr-o poveste despre adolescenta, cu accent pe problemele societatii contemporane. Un profesor de liceu le da elevilor sai un eseu pe tema "Cum mi-am petrecut ultimul weekend". Dar, cum tinerii isi epuizeaza viata in lucruri lipsite de orizont si de provocare, lucrarile sunt proaste. Cu o exceptie. Claudio, baiatul din ultima banca patrunde, intr-o tentativa voyeurista, in intimitatea familiei unui coleg. Ca un infractor abil, el se insinueaza in viata ei pentru a-si scrie lucrarea-foileton. Mixand subtil realitatea cu fictiunea intra intr-un joc periculos. Profesorul - maestru il sustine si ii cizeleaza talentul, devenindu-i complice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

"Baiatul din ultima banca" - o piesa despre oameni care au vazut prea mult, despre oameni care invata sa priveasca

"Baiatul din ultima banca" este o piesa despre maestri si discipoli; despre parinti si copii; despre oameni care au vazut prea mult si oameni care invata sa priveasca. O piesa despre placerea de a te amesteca in vietile altora si despre riscul de a confunda viata cu literatura. O piesa despre cei ce aleg ultima banca: aceea de unde se vad toate celelalte - dupa cum o defineste chiar autorul.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri