Muzica in pictura este tema programelor pe care Muzeul National de Arta al Romaniei le ofera publicului adult in luna aprilie.
Muzica in pictura este tema programelor pe care Muzeul National de Arta al Romaniei le ofera publicului adult in luna aprilie. De la muzicalitatea tabloului si pana la reprezentarea instrumentului muzical, tema aceasta trece printr-o suita de formulari si categorii: muzica sacra a ingerilor, concertele de interior cu intelesuri mascate, muzica de curte sau subiecte de meditatie (natura statica de tip Vanitas, reprezentarea simturilor, a varstelor sau a temperamentelor).

Toate aceste „partituri” alcatuiesc simfonia ampla a reprezentarii muzicii in pictura, ce va fi interpretata in programele adresate publicului adult in luna aprilie. „Scena” va fi Galeria de Arta Europeana, iar „vocile” vor fi pictorii Jacopo Amigoni, Guercino, Evaristo Baschenis, Pedro Campana, sau Aelbert van der Schor.

Programele cu tema Muzica in pictura se vor desfasura in Galeria de Arta Europeana dupa cum urmeaza:

Un ceas pentru arta (vizita tematica cu ghidaj gratuit)
Vineri, 11 aprilie, orele 16.00

Rendez-vous cultural (prelegere insotita de material ilustrativ si vizita in galerie)
Sambata, 19 aprilie, orele 11.00

Opera sub clar de … lupa (prezentare detaliata a tabloului Concert de Aelbert van der Schor)
Vineri, 25 aprilie, orele 16.00

Participarea se face pe baza de programare la telefon: 314. 81. 19
sau prin e-mail: cosmin.ungureanu@art.museum.ro.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri