Vineri, 29 iulie 2011, la ora 19, Piata Presei Libere va gazdui in cadrul "Proiect 1990", instalatia artistului Florin B. Tomescu intitulata "Monumentul beton".

„O imagine simbolica pentru perioada comunista este blocul de beton, loc de intalnire a spirtului gregar si al tuturor spaimelor trezite de revelatia fiecaruia dintre locuitorii blocului ca nu e egal cu celalalt. Amintirea blocului de beton e legata de generatia decreteilor, a celor nascuti din refuzul avorturilor, dar si a celor care si-au trait copilaria cu cheia la gat. O cheie ce a deschis <<cutia pandorei>> si a multiplicat evadarea din <<visul comunist>>.

Serialitatea betonului este serialitatea spiritului egalitarist propus de sablaonele vizuale ale comunismului in Romania: Casa Scanteii, statuia lui Lenin, Casa Poporului. In fata marelui monument de beton, clasa munictoare era sedusa sa experimenteze revolutia pana la ultimele ei consecinte: lumpen-proletariatul si infometarea sub toate formele fizice si spirituale. Betonul este sablonul comunist care schimba semantica locuirii cu cea a inlocuirii. Pseudo-arhitectura acestei epoci pariaza cu grandilocventa pe uniformizare si pe golirea spatiului de orice continut de confort si estetica. Spatiul devine un magazin de stivuit cat mai multi muncitori, cat mai multe suflete. Din el se va naste eroul socialist care va shimba destine si istorii!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

Florin Tomescu abordeaza tema betonului ca un raspuns in oglinda la serialitatea consumerista si la multiplicarea kitsch-ului din „societatea cunoasterii". Propunerea sa (ne) pune pe ganduri: viata si arta bat orice concept de organizare seriala a lumii.” (Dan Mircea CIPARIU)

***

„Proiect 1990”, marcheaza o serie de evenimente, care au ca scop amplasarea unor lucrari de arta contemporana temporare pe soclul din Piata Presei, ramas liber inca din 1990. Initiatorul „Proiect 1990” este Ioana Ciocan, asist. dr. in cadrul Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti, iar lucrarea lui Florin B. Tomescu este cea de-a opta lucrare expusa in cadrul „Proiect 1990” de la demararea acestuia din ianuarie 2010.

Urmariti blogul Ioanei Ciocan, initiatoarea acestui proiect, pentru a afla mai multe detalii despre activitatea unor artisti contemporani romani de valoare.

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri