O experienta unica. 'Amelia' este un film de dans realizat in anul 2002 de catre compania de dans La la la Human Steps. Creatia coregrafica a canadianului douard Lock a primit o multime de premii la festivalurile internationale de profil datorita incantarii pe care o ofera simturilor.

'Amelia' este un film despre sentimente intense si serene. Lock a folosit miscari coregrafice complicate iar impreuna cu optiunile cadrelor filmice a reusit sa creeze o lucrare artistica plina de traire. Filmul de dans 'Amelia' ne ofera perspective multiple: camera urmareste forta si in acelasi timp eleganta dansatorilor, interpretarile lor sunt combinate cu o lumina delicata ce creaza umbre stravezii iar dansul se petrece intr-un decor minimalist asigurat de o cutie de lemn cu margini rotunjite. Toate acestea dau nastere unei experiente unice - sentimente transmise prin dans. Emotie. Muzica a fost scrisa de David Lang pentru vioara, violoncel, pian si voce si este combinata cu fragmente minimaliste create in anii ’60 de catre Lou Reed.

Compania de dans contemporan La la la Human Steps a fost formata in anul 1980, de catre directorul artistic si coregraful Édouard Lock alaturi de care a castigat de-alungul timpului, faima internationala datorita unui limbaj al corpului complex.

Amelia - partea 1

Amelia - partea a 2-a

Amelia - partea a 3-a

Amelia - partea a 4-a

Amelia - partea a 5-a

Amelia - partea a 6-a

Amelia - partea a 7-a



Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri