14 Mai 2018 publicat în Cultura 18 share-uri

Desi am pastrat denumirea de pe vremea lui Matei Basarab, Targul de Mosi de la Gradina cu Artisti asaza cu grija traditia in contemporan: targovetii care pe vremuri isi strigau in gura mare marfa la sosea, acum stau la povesti cu tine, in mare tihna, despre produsele si serviciile lor.

Comunicat de presa

Si unde mai pui ca au si mai imbelsugata tabla de materii: Ghicit trecut, prezent si viitor in cartile de tarot. Prajituri delicioase. Margele. Hainute vesele. Pictura cu henna. Tricouri pictate. Coditul se impleteste cu ata colorata. Accesorii vintage. Salvari mari și mici. Sapun de levantica. Jucarii lucrate de mana. Pictura pe lut. Jurnale. Decoratiuni. Flori. Creme de corp naturale. Cercei.

Avem la îndemâna noastră de ateliere, pentru ca toți cei mici să plece acasă cu ceva nou invatat. Am planuit ateliere de pictura pe ceramica cu Ch'artist - Vopsiti-va propriul Studio de Ceramica, de olarit cu Marius Stanciu Ceramica, de lampioane cu Sarang Hangug, de DiamondDotz cu Buticul Lizzucai si de colorat si de povestit despre trenuri si gari de odinioara cu Andrei Berinde.

Pentru domni se impletesc zilnic codit cu ata colorata, aducem mestea arta unui tatuajelor cu henna de peste mare si tari alaturi de Eliza, iar Zoe explica trecutul si prezentul si prezice viitorul in cartile de tarot. Mara ne invata secretul imprimeriei textile, Mirela ne face coronita din cele mai frumoase flori de sezon, Arta Sarmei cum sa barbatiasca viata de bratari si bratari cu maini si Fly Boards cum sa fim mai echilibrate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

In fiecare zi de la ora 16:00, avem muzica de vacanta pe terasa cu Ezirk, sambata, dupa caderea serii, Reuniunea Old Spirits ne (in) canta cu melodii de demult si duminica de la 13:00 dansam leagan ca pe vremuri cu Bucuresti Swing Dance Society.

La Targul de Mosi avem grija si de copiii care nu pot fi alaturi de noi, asa ca strange cadouri, jucarii si carti pentru copii pentru cele patru gradinite si biblioteca comunala din com. Rociu, Arges asa ca va asteptam sa daruiti din inima pentru cei mici care nu au chiar asa de multe. Totodata, Asociatia Frunza de Stejar isi doreste sa faca parcul din Plopeni, Prahova, mai prietenoasa pentru micuti si aduce la targ jucarii si decoratiuni cu balerina si tot in cadrul evenimentului puteti sa donati pentru terapia lui Darius, un copil de 7 ani diagnosticat cu autism atipic .

Ne mandrim cu faptul ca Gradina cu Artisti este primul eveniment la care se vor vinde caramizi din noul teatru G53, prima teatru construita impreuna cu arta iubitorilor, care isi pot cumpara propria piesa din viitorul spatiu. Detalii pe www.grivita53.ro.

Leagăn pentru toată copilăria Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Lume, lume, toate bune! Acestea vor fi asteapta sâmbăta și duminica (19 și 20 mai, între orele 10.00 - 21.00) în gradina de la Merlock. Planuim sa readucem si sa incepem sa schimbam targul de Mosi de pe vremuri, atunci cand am gustam primele cirese iar parintii nostri veneau linguri de lemn si noi, cand spectacolele ieseau pe strada iar targurile erau ocazii de mare sarbatoare, chiar in mijlocul orasului. Si, cum Targul de Mosi face parte din programul Noaptea Muzeelor, va rog sa va relaxati ziua ca sa puteti colinda toata noaptea!

Intrarea la toate evenimentele Gradinii cu Artisti este libera.

Programul complet al Mărfului de pe Mosi se găsește pe pagina de Facebook Gradina cu Artisti (https://www.facebook.com/GradinaCuArtisti/) și pe site-ul https://gradinacuartisti.ro/. Urmatoarele editii speciale, pline de soare, creativitate si relaxare ale Gradinii cu Artisti se vor desfasura intr-unul din cele mai mari si mai frumoase gradini ascunse ale Bucurestiului, Gradina Merlock (nr 37 CA Rosetti): Sanzienele (23-24 iunie), Gradina cu calatorii (21-22 iulie), Gradina Mariei (8 - 9 septembrie).

Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Parteneri media: Radio Guerrilla, Radio România Cultural, România Liberă, Agerpres, Iqads, Smark, acasa.ro, eva.ro, Kudika, Garbo, PRWave, Iqool, The Trends, 4arte, Revista Atelierul, Ghidul Bucurestiului, Pro Bucuresti, suntparinte.ro, copilul.ro, Gokid, inoras.ro, Cotofana urbana, Munteanu, Kfetele, Gratuit, bucuresteni.ro, Bucuresti City App, Feeder, CityGuide.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri