Marti, 27 februarie, de la ora 18:00, publicul este invitat in saloanele Muzeului din Strada Londra nr. 39 la deschiderea Stagiunii Cartografii sonore pe anul 2018.

Despre dinamici geografice si timpuri sonore

Si la acest concert, publicul va fi invitat sa descopere legaturi subiective intre dinamicile geografiilor europene si dinamica muzicii clasice, cu atât mai mult cu cât cei trei compozitori au drept numitor comun Boemia.

Programul serii de marti, 27 februarie, ora 18:00
Solartis Quartet

J. Haydn - Quartet op. 64 no. 5 “The Lark”
L. van Beethoven - Quartet op. 95 “Serioso”
A. Dvo ák - Quartet op. 96 no. 12 “American”

Vor interpreta:
Simina Croitoru – vioara I, Ana Maria Marian - vioara a II-a, Theodor Andreescu – viola, Andrei Nitescu – violoncel. Laureati ai Concursului International de Muzica de Camera de la Plovdiv (2014), membrii Solartis Quartet promit un concert de exceptie prin care si-au propus sa ofere tuturor celor prezenti o noua perspectiva asupra muzicii de camera.

Programul ales cuprinde cu preponderenta un repertoriu tipic scolii vieneze de compozitie (Haydn si Beethoven), clasicismul vienez fiind legat de perioada când Boemia facea parte din Imperiul Austriac si influenta, asadar, muzica in mediul academic, inclusiv in Boemia. Iar legatura cu Dvo ák, cel de al treilea compozitor, este data de originile sale boemiene (fiind nascut la 8 septembrie 1841 intr-un sat in apropiere de Praga, respectiv in regiunea Boemia din Cehia). Dvo ák este si primul compozitor boemian cu notorietate mondiala, afirmandu-se prin capacitatea de a integra, cu mult rafinament, materiale folclorice in limbajul muzical romantic de secol XIX.

Pentru completarea experientei, la final de eveniment va avea loc o degustare de vinuri.

***

Stagiunea „Cartografii sonore” este o initiativa a MNHCV si UCIMR, un proiect derulat prin programul „Oportunitati la tine acasa” dedicat tinerilor muzicieni exceptionali, program prin care tineri artisti gasesc oportunitati reale de afirmare pe scenele din România. In sprijinul eforturilor de promovare si sustinere a tinerilor muzicieni s-a alaturat Banca Transilvania, prin increderea acordata antreprenoriatului din sectorul creativ. Dupa succesul primelor evenimente, organizatorii promit in continuare sa aduca in atentia publicului o noua perspectiva, inedita, asupra vizitei la muzeu, in apropierea hartilor vechi, unde istorii, mentalitati, coduri estetice si alte valori ale societatilor care s-au succedat de-a lungul vremurilor pot fi descifrate printr-o privire noua.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri