27 Septembrie 2017 publicat în Cultura 308 share-uri

Dorin Prunariu si-a inscris cu succes propria pagina in Istoria Astronauticii Internationale, ca primul si singurul roman care a zburat in spatiul cosmic timp de 7 zile 20 ore 42 si 52 secunde, in perioada 14 - 22 mai 1981, in cadrul Programului 'Intercosmos'.

Legea Sincronicitatii

Pamantul este casa mea! - Dumitru Prunariu

Daca astazi aniversezi si ziua de nastere a copilului tau, incita-i curiozitatea oferindu-i inainte de toate, o carte despre Univers sau Spatiul cosmic. L-ar putea influenta in mod decisiv deoarece putem considera data de 27 septembrie una deja foarte bine inscrisa in Istoria Explorarilor Spatiale: o femeie, Stephanie Wilson si doi barbati, Luca Parmitano si Dumitru Prunariu, urmand strazile unor destine comune, au imbratisat Pamantul din spatiul extraatmosferic aducandu-si contributia la cercetarea spatiala, fiecare la timpul sau. Da! pentru ca in mod curios, trei din totalul celor 551 oameni care au zburat in spatiu s-au nascut in aceasta zi reconfirmand ca „nimic nu se petrece intamplator”, dupa cum ne reaminteste legea sincronicitatii cand incerca sa explice coincidentele pe care, in aparenta, nu le intelegem.

- Dumitru-Dorin Prunariu (n.1952) Romania: 7 zile 20 ore 42 minute 52 secunde
- Stephanie Diana Wilson (n.1966) USA: 42 zile 23 ore 46 minute
- Luca Salvo Parmitano (n.1976) Italia: 166 zile


Dumitru Prunariu in viziunea artstului Ionut Buruian

„Inainte sa zbor in spatiu, pentru mine acasa era Brasovul. Apoi, cand am plecat in strainatate sa ma antrenez pentru zbor, acasa era Romania. De sus, din nava spatiala, acasa era Pamantul planeta natala. Dupa ce m-am intors, am ramas cu senzatia ca peste tot pe Pamant este casa mea.” (D.D.Prunariu)

Reconfirmand afirmatiile, astazi, acasa este Adelaide Convention Centre in Australia, cu ocazia participarii la The 68th IAC -The International Astronautical Congress 2017.

La Multi Ani cosmici, Dumitru-Dorin Prunariu!

Multumiri si profunda recunostinta pentru modul exemplar in care ai stiut sa porti numele Romaniei in lume!

Iti recomandam cartea Dumitru Dorin Prunariu - biografia unui cosmonaut

Foto: credit foto DD Prunariu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri