Bucurestiul redevine destinatia preferata a pasionatilor de film, prin organizarea celei de-a XIII-a editii a BIFF – Bucharest International Film Festival, cel mai longeviv festival competitional de lung metraje din Capitala.

BIFF – Bucharest International Film Festival

Evenimentul este o incursiune culturala in specificul si identitatea unor comunitati diverse, o competitie profesionala de idei, tehnici si cadre, dar mai ales o ocazie unica de descoperi filme uluitoare sau scurtmetraje experimentale, multe memorabile. Pe scurt, o calatorie fantastica in arta cinematografica a lumii, invaluita in aromele de tei si praf ale Bucurestiului.

Filme – evenimente ale Festivalului

„Filmul The Secret Scripture” deschide editia din acest an a Festivalului. O productie irlandeza in regia lui Jim Sheridan, filmul aduce in prim-plan doua figuri de referinta din diferite generatii ale cinematografiei: Vanessa Redgrave, distinsa cu numeroase premii precum Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol secundar, Globul de Aur pentru cea mai buna actrita (drama) sau Globul de Aur pentru cea mai buna actrita in rol secundar (TV) si Rooney Mara, nominalizata pentru cea mai buna actrita la Premiul Oscar (2011), la Cannes si la Globul de Aur (2015). Cele doua sunt secondate de Theo James, Eric Bana si Omar Sharif jr.
Filmul prezinta povestea lui Roseanne McNulty, o femeie frumoasa si vibranta in tinerete, care isi petrece cea mai mare parte a vietii inchisa intr-un spital de boli mintale din Irlanda rurala, de atat de mult timp incat nimeni nu isi mai aminteste motivul pentru care a fost internata. Se pare ca exista insa un jurnal secret, capabil sa dezlege misterele acestei povesti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Pentru seara de inchidere a Festivalului, organizatorii au pregatit filmul Road to Mandalay (2016), o coproductie Taiwan, Franta, Germania si Myanmar regizata de Midi Z si distinsa cu numeroase premii la festivalurile de la Venetia, Toronto, Bruxelles. Filmul vorbeste despre destinele a doi imigranti, Lianqing si Guo, doi oameni cu personalitati diferite, dar legati de un destin comun, amândoi in cautarea unei vieti mai bune in Thailanda, o tara cu vise uneori implinite, dar adesea zdrobite.

Juriul Festivalului BIFF 2017 reuneste nume precum Brontis Jodorowsky – actor chilian si director de teatru la Paris, Carla Vulpiani - director de programe la Festivalul International de Film de la Milano, Franziska Petri – actrita de origine germana, aclamata pentru extraordinara performanta in Izmena – Betrayal, in regia lui Kirill Serebrennikov, Laurentiu Damian - regizor de film documentar si de fictiune, critic de film, doctor in cinematografie si media si Paolo Genovese – regizor si scenarist italian, distins in 2016 cu Premiul pentru cel mai bun scenariu in cadrul Festivalului de film Tribeca si Cel mai bun film in cadrul premiilor David di Donatello, pentru filmul Perfect Strangers.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Li se alatura juriul de critici de film format din Manuela Cernat – profesor universitar la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica Ion Luca Caragiale, Giulia Dobre – antropolog vizual la Radio România, si Ionut Mares – jurnalist si critic de film si totodata selectionerul competitiei Festivalului de Film European Ceau, Cinema! de la Timisoara si al competitiilor de scurtmetraje ale Festivalului International de Film Independent ANONIMUL de la Sfântu Gheorghe.

Lucian Pintilie – filmul intre pagini de carte

BIFF 2017 prilejuieste lansarea cartii – eveniment a regizorului Lucian Pintilie, "Bricabrac" – o editie revizuita si adaugita de autor. Cartea, publicata de editura Nemira, a fost declarata „cea mai buna carte straina” de catre Sindicatul Criticilor de Cinema din Franta in 2010 si include povesti ale marilor spectacole si filme ale regizorului Lucian Pintilie, dar si confesiuni, pagini de jurnal de regie si cronici de film. Lansarea are loc joi, 29 iunie, la Cinema Elvira Popescu, in cadrul unui eveniment deschis la 17.30 cu proiectia filmului Tertium non datur si continuat cu o discutie despre carte in prezenta autorului. Discutia este moderata de Monica Andronescu si se bucura de prezenta unor invitati speciali, precum Mihai Chirilov, Marie-France Ionesco, Corneliu Porumboiu, Victor Rebengiuc, Andrei Serban, Corina Suteu.

Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale Principiile de bază ale mașinii CNC

Identitatea vizuala de anul acesta este realizata de Pink Stripe Group, Chainsaw Europe si The Brewery. “Pornind de la numarul acestei editii - a 13-a, am combinat look-ul minimalist al posterelor de cinema cu elemente de design românesc si cu o tusa de superstitie, valabila nu numai in Bucuresti”, au declarat cei care semneaza conceptul si realizarea posterului.

Incepand din acest an, directorul creativ al festivalului este Dan Draghicescu.

BIFF 2017 este sustinut de Primaria Capitalei prin ARCUB, de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, de Institutul Cultural Român, de Centrul National al Cinematografiei (CNC) si Dacin Sara.

Organizat de Fundatia CHARTA, BIFF 2017 are loc cu sprijinul Ambasadei Republicii Coreea la Bucuresti, al Ambasadei Frantei, al Institutului Francez, al Institutului Italian de Cultura si al Muzeului Taranului Roman, sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale, Principele Radu al Romaniei

LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri