ghid pentru o viaţă împlinită

Cand asculti aceasta melodie te trec fiori! Este cea mai veche melodie din istorie

Acest fragment muzical denumit Imnul Hurrian dateaza din anii 1400 i.Hr. si a fost descoperit in anul 1950 in Ras Shamra – Siria , un oras port care in antichitate se numea Ugarit.

Cand asculti aceasta muzica simti ca sufletul tau a pornit intr-o fascinanta calatorie in timp; te strafulgera aceste note care povestesc non-verbal despre viata oamenilor de acum mii de ani. Spre sfarsit, melodia se confunda insa si cu sonoritati contemporane, aratand ca intr-adevar, muzica pare sa nu aiba varsta.

Aceasta melodie s-a pastrat pentru 3.400 de ani pe o tablita de lut si a fost imprimata in scrierea cuneiforma. Scrierea cuneiforma este printre primele forme de expresie prin scriere din lume. Scrisul cuneiform a fost inventat, probabil, cu aproximativ 5.000 de ani in urma si consista din adancituri în forma de cuie, sapate in piatra sau imprimate pe tablite de argila.

Imnnul Hurrian este cea mai veche melodie descoperita pana acum, din toata istoria umanitatii. Aceasta interpretare la harpa ii apartine lui Michael Levy:


Foto homepage: Pixabay

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cand asculti aceasta melodie te trec fiori! Este cea mai veche melodie din istorie.


Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.