15 Martie 2017 publicat în Cultura 2 share-uri

Explorarea propriului sine pare sa fie una dintre cele mai captivante preocupari pentru omul contemporan consumator neobosit de lecturi din zona psihologiei.

Cele mai bune carti de psihologie

7. Efectul Lucifer – Philip Zimbardo

Cum ajung oamenii buni sa devina faptasi ai raului? Renumitul expert in psihologie sociala Philip Zimbardo arata in Efectul Lucifer cum si de ce suntem cu totii susceptibili de a fi ademeniti inspre „taramul intunecat“. Plecand de la exemplele oferite de istorie precum si de cercetarea sa inovatoare in domeniu, creatorul experimentului Stanford detaliaza modul in care fortele situationale si dinamica grupurilor pot conspira in transformarea oameni obisnuiti si buni in monstri.

Aruncand lumina asupra cauzelor acestei metamorfoze tulburatoare si subliniind modalitatile prin care indivizii pot rezista tentatiei raului, Zimbardo face posibila intelegerea unui larg spectru de fenomene, de la abuzurile si manipularile corporatiste, pana la torturarea prizonierilor de la Abu Ghraib si genocidul organizat. O carte care obliga la reexaminare, atat individual cat si colectiv. Un studiu socant, dar captivant, o calatorie in inima intunericului care va schimba pentru totdeauna modul in care privim comportamentul uman. (Text via Elefant.ro)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

"Cu totii am auzit de persoane bune la suflet care la un moment dat au facut lucruri rele sau foarte rele, aparent fara nicio explicatie. Ei bine, cartea lui Philikp Zimbardo asta incearca sa explice, cum este posibil ca oameni buni sa fie ademeniti de forta raului (da, fix ca in Star Wars).

Concluziile cartii sunt trase folosind atat exemple din istorie cat si cercetari recente precum experimentul Stanford, aratand cat de fina este unori linia intre inger si demon. Chiar daca nu ne place ceea ce citim, studiile prezentate avant de obicei deznodamante socante, Efectul Lucifer este o lucrare de referinta care ar trebui sa ne faca pe toti sa ne reexaminam si sa ne schimbam perceptia pe care o avem despre comportamentul uman si cauzelor acestuia", scrie si www.shopniac.ro

Citeste mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri