10 Ianuarie 2017 publicat în Cultura 41 share-uri

In data de 20 ianuarie, incepand cu ora 19:00, va avea loc la primul eveniment marca Club Interact Cismigiu din anul 2017 ce consta intr-o prezentare de moda androgina cu scop caritabil. Beneficiarul donatiilor este Societatea de Analize Feministe AnA, unul dintre primele ONG-uri asumat feministe aparute in Romania dupa 1989 cu o activitate substantiala in promovarea egalitatii de gen.

Prezentarea de moda va fi gazduita de catre Concept Store IRIS (Calea Mosilor, nr 34), care va asigura si aranjamentele spectaculoase ale designerilor floristi IRIS.

Clubul Interact Bucuresti Cismigiu, fondat de Rotary Cismigiu, face parte dintr-o organizatie internationala non-guvernamentala, construita din 34 de elevi cu varstele cuprinse intre 13 si 18 ani, ce are ca scop ajutarea comunitatii din care face parte.

Echipa nucleu a proiectului este consituita din cele 7 membre ale clubului Interact Cismigiu: Michelle Goanta, Diana Canghizer, Ana Petrescu, Carla Ivaschescu, Valentina Goanta, Ioana Turcescu si Amedeea Grigorie. Fiecare dintre noi, pasionate de arta si de moda, prin acest demers, cautam sa folosim moda in favoarea egalitatii de gen, aducand in lumina moda androgina. „Cu ajutorul viziunii tinerilor designer putem sa subliniem faptul ca moda este mai mult decat ce vedem pe catwalk-uri, moda este o stare de spirit si poate avea un impact real in promovarea drepturilor omului, a diversitatii, a egalitatii de gen. Astfel, cautam demontarea stereotipurilor si descurajarea discriminarii de gen in functie de alegerile vestimentare.”, sustin organizatoarele.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Look-uri moderne pentru primăvară cu cea mai nouă colecție Levi’s Made & Crafted TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES PREZINTĂ COLECȚIA TOMMY X SHAWN CLASSICS REBORN, PRIMĂVARA 2023 ÎN LONDRA, BERLIN, MILANO & MEXICO CITY

Interact Cismigiu - pregatire eveniment Neutral is The New White

Interact Cismigiu, de la fondarea sa, din anul 2015, pana astazi, a fost implicat intr-o varietate de proiecte si acte caritabile, precum strangerea de fonduri acordate unui centru de plasament in regim de urgenta din sector 3, construirea unei biblioteci in cadrul unei scoli din comuna Sabareni cu ajutorul donatiilor de carti si fonduri, dar si donatii catre proiecte ce promoveaza integrarea persoanelor nevazatoare in societate.

Primul proiect al Interact Cismigiu din 2017 are in vedere un eveniment artistic caritabil ce consta intr-o prezentare de moda androgina: „Scopul nostru este acela de a promova tinerii designeri vestimentari, atat liceeni cat si studenti, majoritatea din cadrul Universitatii Nationale de Arta si din Liceul de Arte Plastice ''Nicolae Tonitza''. Tema prezentarii va fi egalitate de gen in moda, avand drept obiectiv demontarea stereotipurilor printr-un mesaj artistic. Prezentarea de moda va avea un accent pe piesele de culoare alba si mai ales pe tricoul alb, elementul simbol pentru acest eveniment. Albul reprezinta un element neutru, care nu a fost afectat de-a lungul timpului de constructii stereotipice de gen, si de accea consideram ca are un puternic potential atat din persectiva creatiei cat si de cea a mesajului emancipator asumat de valorile feministe pe care dorim sa le promovam prin intermediul acestui eveniment.”

Bentițele de păr statement – accesoriul suprem și stilat al acestei primăveri pentru un look ca de regină Apivita România a marcat un nou început APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ

Interact Cismigiu - pregatire eveniment Neutral is The New White

Prezentarea de moda va avea un accent pe piesele de culoare alba si mai ales pe tricoul alb, elementul simbol pentru acest eveniment. Albul reprezinta un element neutru, iar tricoul fiind catalogat o piesa unisex, sustinem ca are un puternic potential atat din persectiva creatiei, cat si de cea a mesajului emancipator asumat de valorile feministe pe care dorim sa le punem in lumina.

***

Societatea de Analize Feministe AnA, beneficiara fondurilor ce vor fi stranse in cadrul evenimentului, a fost infiintata in anul 1993, devenind printre primele ONG-uri asumat feministe aparute in Romania dupa 1989 cu o activitate substantiala in promovarea egalitatii de gen, dovada stand si „Premiul SUA/UE pentru societate civila si democratie” pe anul 1998 pe care organizatia l-a obtinut, cat si prin premiul „Cea mai buna publicatie periodica de specialitate”, pentru revista Analize in cadrul Galei premiilor societatii civile Editia I, decembrie 2002. Mai multe detalii le gasesti pe urmatorul link: https://ro.wikipedia.org/wiki/Societatea_de_Analize_Feministe_AnA

Lavazza creează o rețetă inedită de coffeetail pentru sezonul cald Cine este Diana Micu, expertul în imobiliare, care îți spune cele mai sincere previziuni în materie de proprietăti  Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii 

Sponsori si parteneri ai evenimentului:

DESIGNERI: Cosmin Alexandru, Ioana Bianca (Marigo Design), Maya Bura, Miruna Calciu, Diana Canghizer, Elena Deaconu, Andrei Dudau, Alexandra Farmache, Alexandra Grama, Carla & Ana Ivaschescu , Vladimir Sirbu

PARTENERI:
Concept Store IRIS - designer florist Nicu Bocancea
Stilist Cristina Grama - Academia Fason
Eternal Beauty
DEJAVU MODELS MANAGEMENT
Adela Parvu - adelaparvu.com
Florina Marcuta - COTIMANIS SHOW Professional Make up School

Revista Garbo
Revista Beau Monde
Revista Tango - Marea Dragoste
Delicios de la Anita

Evenimentul va avea loc pe data de 20 ianuarie 2017, in jurul orei 19:00. Intrarea se face pe baza unei donatii minime de 30 LEI. Mai multe detalii despre acest eveniment gasiti pe pagina de Facebook a evenimentului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri