10 Ianuarie 2017 publicat în Cultura 7 share-uri

Ti s-a intamplat si tie sa ai aceste senzatii greu de explicat? Exista si cuvinte pentru altfel de senzati si emotii. De astazi, le poti adauga in vocabularul tau.

Aceste cuvinte au fost create de catre autorul unui blog foarte special, acum cunoscut in toata lumea – The Dictionary of Obscure Sorrows.

1. Sonder – Realizarea ca orice trecator are o viata la fel de complexa si intense ca a ta.

2. Opia - Intenstitatea ambigua pe care o traim atunci cand privim pe cineva in ochi, ceea ce ne face sa ne simtim in acelasi timp invadati si vulnerabili.

3. Monachopsis – Sentimentul subtil si persistent de a te simti ne la locul tau.

4. Enouement – Amaraciunea de a te afla in viitor si a vedea cum au ajuns sa fie lucrurile, fara posibilitatea de a-I spune persoanei din trecut sa faca alte alegeri.

Foto: Flickr/ Berli Mike
Foto homepage: Berli Mike

5. Rubatosis – Constientizarea propriilor batai ale inimii.

6. Kenopsia – Atmosfera unui loc care in trecut era foarte populat de oameni, dar care acum este abandonat si tacut.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

7. Mauerbauertraurigkeit – Senzatia inexplicabila de a indeparta oameni, chiar si prieteni apropiati care iti plac – de parca toate abilitatile tale sociale se disipa si iti pierzi abilitatea de a distinge intre politete ieftina si afectiune sincera. Incapacitatea de a recunoaste diveresele manifestari ale acesteia si dezvoltarea ei pe o perioada iindelungata.

8. Jouska – O conversatie impotetica care se desfasoara compulsive in capul tau.

9. Chrysalims – Pacea aceea pe care o ai atunci cand afara este furtuna cu tunete si fulgere iar tu te afli in casa.

10. Vemodalen – Frustrarea de a fi fotografiat ceva foarte frumos, in timp ce mai exista sunte de astel de capturi.

Citeste mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri