Leonard Cohen ne lipseste deja foarte tare dar geniul sau muzical si poetic are puterea de a ne incalzi in orice clipa sufletele. Iata de ce iti propunem un play-list cu melodiile noastre preferate semnate Leonard Cohen:

7. Leonard Cohen - Master Song

Aceste este unul dintre cantecele care recunosc genialitatea lui Cohen in ceea ce priveste muzica narativa, un gen care nu mai este atat de popular astazi, dar care datorita lui Cohen, va dainui.

6. Leonard Cohen - Everybody Knows

Acesta este unul dintre cele mai iubite cantece ale lui Cohen. Poetul stia sa surprinda ca nimeni altul dualitatea fiintei noastre - pendularea intre intuneric si lumina, oferindu-ne momente de eliberare prin muzica.

5. Leonard Cohen - Chelsea Hotel #2

Un cantec despre iubire: "Am nevoie de tine (...) nu am nevoie de tine". Of, ce frumos a cantat despre dragoste Leonard Cohen.

4. Leonard Cohen - Bird on the Wire

"Bird on the Wire" este unul dintre cele mai cunoscute cantece ale lui Leonard Cohen

Acest cantec are o poveste foarte frumoasa. In anul 1960, Cohen se afla pe insula greceasca Hydra impreuna cu iubita lui Marianne Ihlen, femeia portretizata pe coperta albumului Songs from the Room. Marianne l-a ajutat in acea perioada sa iasa din depresie. Ea i-a pus in mana chitara iar in acea perioada, Cohen a compus "Bird on the Wire" care urma sa devina unul dintre cele mai celebre catece ale sale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate

In luna august, Cohen a scris cel mai frumos mesaj despre clipa mortii... pe care l-a adresat lui Marianne. Acum ei sunt din nou impreuna. Iti recomandam si: Leonard Cohen: Cel mai frumos mesaj catre Marianne in clipa mortii


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri