Programul curatorial al Madalinei Dan, artist asociat al Centrului National al Dansului Bucuresti in 2016, se incheie cu reactualizarea proiectului „Amprenta”, in cadrul caruia vor fi prezentate mai multe lucrari si colaborari ale coregrafei.

Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) gazduieste intre 17 octombrie si 20 noiembrie 2016 performance-urile, spectacolele si discutiile din cadrul proiectului „Amprenta”, ultima dintre cele trei directii ale programului curatorial al Madalinei Dan.

„Amprenta” va include cele mai recente lucrari ale coregrafei si dansatoarei, dar si spectacole si colaborari mai vechi: „The Agency of Touch” (tactile performance), „All that mattered” (in colaborare cu Sergiu Matis), „Dominic Stanca” (in colaborare cu Ciprian Muresan), „Mothers of Steel” (in colaborare cu Agata Siniarska) si „(anti)aging” (in colaborare cu Mihaela Dancs). In cadrul evenimentului mai sunt programate o discutie cu performera Alina Popa, intitulata „What’s at work”, si artist talk-ul cu care Madalina Dan isi va incheia programul curatorial.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Stomatologia digitală - care sunt avantajele folosirii soft-urilor moderne? Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața

„<Amprenta> statueaza artistul”, spune managerul CNDB, Vava Stefanescu, despre proiectul initiat de Centrul Dansului in 2008. El presupune invitarea unui coregraf care, timp de aproximativ o luna, realizeaza un autoportret: prezinta spectacole proprii si invita productii sau artisti care fac parte din universul sau creativ. De asemenea, fiecare coregraf invitat poate organiza de-a lungul „Amprentei” sale conferinte, dezbateri, expozitii sau alte evenimente pe care le considera necesare in stagiunea CNDB.

Pana in prezent, proiectul „Amprenta” a presupus acordarea unui mandat curatorial coregrafilor independenti Brynjar Bandlien, Vava Stefanescu, Razvan Mazilu si Mihai Mihalcea, invitati sa conceapa si sa organizeze cate trei saptamâni din stagiunea de spectacole a CNDB.

Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice

Programul „Amprenta” – Madalina Dan este urmatorul:

- 17, 18, 19, 20, 21, 22 octombrie, CNDB: „The Agency of Touch” (tactile performance – one on one format)

- 23 – 25 octombrie, Caminul Moses Rosen: „The Agency of Touch” (tactile performance – one on one format)

- 28 octombrie, ora 19.30: „All that mattered”, in colaborare cu Sergiu Matis

- 30 octombrie, ora 19.00: performance „Dominic Stanca”, in colaborare cu Ciprian Muresan

- 30 octombrie, ora 20.00: „What’s at work” - Alina Popa in dialog cu Madalina Dan

- 13 noiembrie, ora 19.30: „Mothers of Steel”, in colaborare cu Agata Siniarska

- 19 noiembrie, ora 19.30: „anti(aging)”, in colaborare cu Mihaela Dancs

- 20 noiembrie, ora 19.30: Artist talk Madalina Dan

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

„Amprenta” este una dintre cele trei directii principale ale programului curatorial al Madalinei Dan. Celelalte sunt seria de workshop-uri pentru profesionisti sustinute de profesori de la cele mai importante scoli europene de dans si performance, intre lunile iunie si octombrie 2016, si „Sezonul berlinez SODA” (1 – 11 septembrie 2016), care a reunit spectacolele, atelierele si prezentarile a patru absolventi ai programului de master SODA (Solo/Dance/Authorship) din cadrul institutiei HZT – Inter-University Centre for Dance Berlin.

Spectacolele, performance-urile si discutiile programate in „Amprenta” Madalinei Dan vor avea loc la Sala Stere Popescu de pe Bulevardul Marasesti 80-82, cu exceptia performance-urilor „The Agency of Touch” din intervalul 23 – 25 octombrie, gazduite de Caminul Moses Rosen de pe Strada Jimbolia nr. 105. Accesul la spectacole costa 25 de lei (pret intreg) sau 15 lei (pret redus), in vreme ce la artist talk intrarea este libera.
Inscrierile la „The Agency of Touch” se fac doar pentru performance-urile care au loc la Centrul National al Dansului Bucuresti, la adresa ana.papadima@cndb.ro. Accesul costa 25 de lei (pret intreg) sau 15 lei (pret redus).

Madalina Dan este laureata a Premiilor CNDB 2015. Ea a initiat si produs o multitudine de spectacole, dezbateri si ateliere de dans. O prezenta constanta pe scena de dans din România si unul dintre artistii cei mai importanti ai unei noi generatii de dansatori si coregrafi, artista a fost premiata pentru contributia sa in dans si performance prin ateliere, laboratoare de creatie si proiecte de mentorat.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri