12 Octombrie 2016 publicat în Cultura 9 share-uri

Cursurile de dans contemporan pentru copii, sustinute de Centrul National al Dansului in ultimii 4 ani, continua in aceasta toamna pentru grupele de varsta 6 – 8 ani si 9 – 11 ani.

Centrul National al Dansului Bucuresti ofera in aceasta toamna doua module de cursuri de dans contemporan pentru copii. Coregrafa Catrinel Catana il va sustine pe cel destinat copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 8 ani, in perioada 18 octombrie – 6 decembrie 2016, in timp ce coregrafa Simona Paraschivu il va sustine pe cel pentru copiii cu varste cuprinse intre 9 si 11 ani, in perioada 17 octombrie – 5 decembrie 2016.

Ambele module se vor desfasura saptamanal pe parcursul a opt intalniri si se vor incheia printr-un spectacol-prezentare, sustinut de copii sub indrumarea coregrafului. Cursul lui Catrinel Catana va avea loc in fiecare marti, intre orele 17.30 si 18.30, iar cel al Simonei Paraschivu e programat in fiecare luni, in acelasi interval orar.

Cursurile pentru copii ii ghideaza pe cei mici catre principiile de baza ale dansului contemporan. Ele abordeaza activitati de miscare creative, dezvolta abilitati fizice, ritmice si de coordonare, stimuland luarea de decizii si exprimarea la alt nivel decat cel verbal.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Cursurile incurajeaza participantii atat spre exprimarea individuala, cat si spre coordonarea si colaborarea cu ceilalti, prin activitati de grup, si sunt construite pentru a facilita intelegerea principiilor dansului contemporan prin exercitii creative care dezvolta abilitatea de a comunica, flexibilitatea si coordonarea.

Taxa pentru oricare dintre cele doua module este de 300 lei. Poate fi achitata online pe kompostor.ro sau poate fi achitata si la sala, la inceperea cursului – fie integral, la prima ora de curs, fie in doua transe. In cazul fratilor, unul dintre abonamente beneficiaza de o reducere de 20%. Pretul unei sedinte individuale este de 50 lei.

Toate intalnirile se desfasoara la sediul nostru din B-dul Marasesti 80-82 (Sala Stere Popescu).
Inscrieri si detalii la adresa cursuri@cndb.ro sau la telefon 0729 902 506 (Contact: Ana Papadima, Consultant artistic).
https://www.kompostor.ro/evenimente/6431-curs-de-dans-contemporan-pentru-copii-6-8-ani
https://www.kompostor.ro/evenimente/6432-curs-de-dans-contemporan-pentru-copii-9-11-ani

Catrinel Catana este coregrafa si profesora de dans. Sustine cursuri si ateliere de dans pentru copii in gradinite, scoli si organizatii neguvernamentale, intelegand in profunzime si descifrand importanta miscarii si a jocului in viata lor. Catrinel a absolvit Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica „I. L. Caragiale", sectia Coregrafie si are un master in „Arta Coregrafica”.

Despre cursul ei, Catrinel spune: „Cel mai important element este joaca; ne jucam, ne jucam dansand si miscandu-ne armonios. Inventam, invatam propriul mod de a ne bucura de miscare, de a comunica altfel. Urmarim cu atentie ce este in jurul nostru si cultivam reactii sincere”.

Simona Paraschivu este coregrafa, dansatoare si profesoara de balet si dans contemporan la Liceul de Coregrafie Floria Capsali. Simona a absolvit Liceul de Coregrafie Floria Capsali, U.N.A.T.C., sectia Coregrafie si Masterul in Coregrafie in cadrul aceleiasi institutii.

Simona Paraschivu isi descrie astfel metoda: „Ne jucam si improvizam pentru a descoperi corpul uman si pentru a spune si crea povesti. Exploram si concepem idei intr-un cadru artistic, mizand mult pe senzatii. Prin jocuri si exercitii de miscare, copiii isi exprima liber imaginatia, devenind realizari personale creative”.

Detalii despre programele Centrului National al Dansului gasiti pe www.cndb.ro.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri