17 August 2016 publicat în Cultura 64 share-uri

Omul prezentului intelege mai mult decat oricand, ca vocabularul pe care il foloseste reflecta viata sa si setul de valori ce constituie baza acestei vieti. Omul prezentului este un om informat si greu de manipulat.

Limbajul este cel care defineste tendintele culturale si valorile care stau la baza societatii noastre cat si lumea pe care o cream impreuna! Iata de ce, aceste cuvinte incarcate de multa putere nu ar trebui sa ne lipseasca din vocabular si mai mult decat atat, trebuie sa ne insusim sensul acestora.

Atunci cand le insusim sensul, aceste cuvinte ne ajuta in dezvoltarea noastra individuala si ajuta transformarii intregii societati, acum supusa multor provocari.

Iata 11 cuvinte si expresii ce nu ar trebui sa iti lipseasca din vocabular:

1. Prezent

Pentru ca prezentul este cea mai de pret avutie a noastra. Traind in trecut prin amintiri si nostalgii sau in proiectiile imaginare ale viiitorului, ajungem de fapt sa nu nu ne mai traim vietile.

Spune mereu <> momentului prezent… Abandoneaza-te lui ceea ce este. Spune <> vietii – si vezi apoi cum viata incepe sa lucreze pentru tine si nu impotriva ta. – Eckhart Tolle

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Majoritatea oamenilor nu sunt niciodata pe deplin prezenti in ACUM, pentru ca inconstient ei cred ca urmatorul moment este mai important decat acesta. Dar asa iti ratezi toata viata, caci ea niciodata nu este altceva decat acum. – Eckhart Tolle

2. Iubire

Pentru ca este cel mai frumos cuvant din lume, pentru ca ne inspira si pentru ca ne face sa renuntam la Egoul nostru in atat de multe situatii, pentru ca ne face sa fim mai buni si mai deschisi, pentru ca ne face sa vedem ca toti oamenii ne sunt asemenea si ca de fapt iubirea este peste tot. Cu cat vom reusi sa accesam mai mult dimensiunea iubirii, cu atat vom putea sa facem o lume mai buna pentru noi toti.

Iubirea imatura spune: Te iubesc fiindca am nevoie de tine. Iubirea matura spune: Am nevoie de tine pentru ca te iubesc – Erich Fromm

O floare nu poate inflori fara raza soarelui, iar un om nu poate trai fara iubire. – Max Muller

Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

3. Emancipare

Pentru ca este un cuvant care ne poate ajuta pe fiecare dintre noi sa ne gasim puterea interioara. Inseamna puterea de a vedea ca ni se cuvine mai mult, ca nimic nu trebuie sa ne rapeasca libertatea de a fi cine dorim sa fim, dicolo de constrangeri sociale sau mentale.

Liberalismul, mai presus de toate, inseamna emancipare – emancipare de propriile frici, nepotriviri, prejudecati, de discriminare, de saracie. – Hubert Humphery

4. Drepturile omului

Declaratia Universala a Drepturilor Omului (Adunarea Generala a Natiunilor Unite 1948) este unul dintre cele mai importante momente istorice pentru oameni.

Este esential sa ne cunoastem drepturile atribuite absolut oricarei fiinte umane, pentru ca aceasta este o forma de auto-imputernicire. In acelasi timp, cunoasterea drepturilor noastre ne va ajuta sa ripostam atunci cand este cazul pentru noi insine, cat si pentru orice persoana careia i se incalca unul sau mai multe dintre aceste drepturi. Declaratia Universala a Drepturilor Omului a fost un prim pas pe care l-au facut oamenii pe o scara mai inalta a Constientei.

Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop

Citeste aici Cele 30 de Drepturi ale Omului (versiunea simplificata!)

Dr. David R. Hawkins: PIRAMIDA CONSTIINTEI UMANE sau drumul spre ILUMINARE

Sa le negi oamenilor drepturile, inseamna sa le negi umanitatea. - Nelson Mandela

Orice loc unde un barbat sau o femeie sunt persecutati pentru rasa, religia sau viziunea lor politica – trebuie sa devina – in acel moment – centrul universului. - Elie Wiesel

5. Autorespect

Iata un termen care presupune un drum lung de strabatut pentru a-l insusi, in cazul unora dintre noi. Autorespectul este acel sentiment care ne imputerniceste si care ne ajuta sa ne pazim de situatii nefavorabile, ne ajuta sa vorbim cu voce tare atunci cand cineva este impotriva noastra si ne ajuta sa ne acceptam asa cum suntem, lasand sa transpara prin noi lumina autenticitatii. Autorespectul ne ajuta sa luam intotdeauna cele mai bune decizii atat pentru noi, cat si pentru ceilalti. Cladeste esafodul unor bune relatii- respectandu-ne pe noi, stim sa ii respectam si pe ceilalti. Autorespectul este opusul narcisismului. Autorespectul ne ajuta sa dobandim tot ceea ce ne dorim, pentru ca vom sti din interiorul nostru ca visurile noastre ni se cuvin, ca drept din nastere, pentru simplul motiv ca suntem fiinte valoroase.

Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! SAGA Festival anunță programul pe zile pentru cea de-a treia ediție: Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture printre artiști

Ma iubesc si ma aprob pe mine insumi. – Louise Hay

 

6. Democratie

Avand in vedere istoria noastra dictatoriala nu foarte indepartata, cat si incalcarile flagrante ale drepturilor omului care se intampla astazi in diverse parti ale lumii, este important ca fiecare dintre noi sa valorizam principiile democratice si sa nu lasam sa le pierdem vreodata, ba chiar sa imbunatatim acest proiect politic care prevaleaza in tarile vestice ale Globului. Cand stii ca cei aflati la conducere ar trebui sa iti reprezinte interesele, democratia fiind o umbrela pentru toti cetatenii unei tari, nu mai poti fi manipulat.

Democratia este cea mai rea forma de guvernamant, cu exceptia tuturor celorlalte. – Winston Churchill

Nu cred ca exista vreun sistem, incluzand Constitutia americana, care sa poata rezolva conditia umana sau care sa il poata ajuta pe individ sa se integreze la un nivel mai inalt. Cred ca depinde de individ. Dar diferenta dintre mentalitatea de secol 7 d.Hr. si democratie este aceea ca individul are mai mult spatiu si mai multa pace ca sa se dezvolte.– Mosab Hassan Yousef (Fiul Hamasului, intr-un discurs pentru Jerusalem Post, unde condamna regimul absurd al gruparilor teroriste)

Zalando și Paco Rabanne lansează o colecție capsulă disponibilă exclusiv pe Zalando Mihalache&Dristor, cele mai noi locații el Studio în care poți beneficia de epilarea cu laser De Paște bucură-te de zile însorite, relaxare și shopping la ParkLake!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri