2 August 2016 publicat în Cultura 5 share-uri

Dino Parc Rasnov impreuna cu Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeul National de Geologie si paleontologi din Departamentul de Geologie al Universitatii din Bucuresti au dezvaluit in data de 28 iulie 2016, in premiera, in cadrul unei conferinte de presa comune, scheletul celui mai mare animal zburator din lume, pterozaurul Hatzegopteryx thambema.

Exponatul a fost reprodus la scara reala de catre Dino Parc Rasnov in colaborare cu cel care a descoperit fosilele Hatzegopteryx-ului pe teritoriul Romaniei, profesorul universitar Dan Grigorescu.

Giganticul zburator poate fi admirat in cadrul expozitiei „Aripi peste timp”, deschisa in perioada 28 iulie-14 august la Muzeul Antipa, care include si un pteranodon animatronic. In aceeasi perioada, un craniu de dinozaur de 3 metri lungime si un Triceratops, pot fi vizitate la Muzeul National de Geologie. Dupa aceste 2 saptamani toate exponatele vor ajunge inapoi acasa la Dino Parc Rasnov, unde vor putea fi admirate de catre toti vizitatorii Parcului.

“O pagina din trecutul geologic al lumii poate fi citita acum la Antipa, iar reconstituirea unei faune importante la nivel mondial, descoperite pe teritoriul Romaniei, deschide o fereastra catre timpul indepartat cand aceste animale populau tinutul Hategului. „Aripi peste timp” are o dubla semnificatie: pe de o parte ne aduce in prezent trecutul paleontologic al Romaniei, iar pe de alta parte ne vorbeste despre viitor. Despre ce poate sa faca un parteneriat intre institutii”, a declarat Dr. Luis Ovidiu Popa, directorul Muzeului de Istorie Naturala „Grigore Antipa”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Când nu mai știi în ce direcție să mergi, urmează-ți întotdeauna inima!

“Ne bucura faptul ca avem o colaborare temeinica si constanta cu comunitatea stiintifica din Romania, mai ales atunci cand vorbim despre Muzeul Antipa si Muzeul de Geologie. Cu jutorul domnului profesor Dan Grigorescu, am reusit sa reproducem, la o scara 1:1, cel mai important exponat al Dino Parc Rasnov din acest moment. Aceasta expozitie, realizata in parteneriat, este inca o reconfirmare a caracterului stiintific si educativ al Parcului nostru”, a adaugat Adrian Apostu, managerul Dino Parc Rasnov.

“Chiar daca am avut exponate similare in trecut, cele din acest an sunt de-a dreptul impresionante. Am discutat si cu domnul Apostu si am stabilit ca Triceratopsul va ramane pentru o perioada mai lunga de timp in curtea Muzeului de Geologie, ca emblema a institutiei noastre”, a afirmat Rodica Tita, coordonator stiintific al Muzeului de Geologie.

Pentru atunci când nu mai ai lacrimi să plângi: de tine ține să mergi înainte! Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Caius Covrig investește milioane de euro și petrece timpul pe Seven Mile Beach, una dintre cele mai scumpe plaje din lume 

„Ne putem mandri astazi cu imagiunea reconstituita a celui mai mai mare animal zburator care a trait vreodata in intreaga lume, pe care l-am descoperit in Tara Hategului cu multi ani in urma. Aceasta realizare nu ar putea fi cu adevarat cunoscuta fara efortul si sprijinul Dino Parc Rasnov, al Muzeului Grigore Antipa, al Muzeului de Geologie si al celorlalte institutii care s-au implicat cu adevarat de-a lungul timpului si au sustinut domeniul cercetarii in tara noastra”, a precizat profesorul Dan Grigorescu de la Universitatea din Bucuresti.

Background

Hatzegopteryx thambema ("Infricosatorul zburator din Hateg") a fost descoperit in 1978 de catre profesorul Dan Grigorescu in zona Hategului. A trait, acum cca 68 de milioane de ani, la sfarsitul perioadei Cretacice. Numele sau este compus din cel al regiunii in care a fost descoperit, si „pteryx”, grecescul pentru „aripa”. Cu o deschidere a aripilor de circa 12 metri, un craniu de aproximativ 3 metri, nemaintalnit la niciun animal din trecut, cu oase puternice ale membrelor, in pofida capacitatii de a zbura, care implica usurintā, Hatzegopteryx thambema este cel mai mare pterozaur descoperit pana in prezent.

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Dacă un om îți face rău, iartă-l ca să nu fie doi oameni răi... Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri