17 Iunie 2016 publicat în Cultura 23 share-uri

Chandra Mohan Jain, cunoscut Osho, este unul dintre cei mai cunoscuți și controversați învățători spirituali a cărui viață și învățături au influențat oameni din toate colțurile lumii și de toate vârstele. "Răspunsul este în voi. Eu doar vă ajut să conștientizați potențialul de care dispuneți", spunea celebrul lider spiritual.

Fiecare dintre noi alege încă de la naștere să creadă în ceva, să asculte și să își ghideze pașii după învățăturile primite de un anume cineva. Poate fi învățătoarea, bunica, mama sau sora, tatăl sau fratele, mătușa, cel/cea mai bun/a prieten/a, un psiholog, un actor, Dumnezeu sau un înțelept.

Mulți l-au ales pe Osho. Un om pe care nu l-au cunoscut niciodată, dar în care au încredere mai mare decât au poate chiar în propria persoană. De ce l-au ales pe el? Cel mai bine ar putea să te convingă o privire atentă aruncată peste câteva dintre capodoperele sale. Începe cu câteva pagini... ai să vezi că nu o să te mai poți opri până nu termini cartea!

10 Carti ale lui Osho: pentru vindecare emotionala

Calea mea, calea norilor albi

Despre "Calea mea, calea norilor albi", considerată una dintre cele mai bune cinci cărți scrise ale autorului, se spune că poate schimba vieți. Aceasta conține esența filozofiei de viață a lui Osho și oferă o viziune inedită asupra transformării personale profunde prin care trebuie să treacă un căutător al înțelepciunii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi

"Dacă poți permite iubirii să apară, atunci nu mai e nevoie de rugăciune, nu mai e nevoie de meditație, nu mai e nevoie de nicio biserică, de niciun templu. Dacă iubești poți să uiți cu totul de Dumnezeu, fiindcă prin iubire îți va fi apărut totul: meditația, rugăciunea, Dumnezeu, totul îți va fi apărut. La asta se referă Iisus atunci când spune că iubirea e Dumnezeu." [fragment]

Vindecarea emoțională. Transformarea fricii, furiei și geloziei în energie creativă. – Osho

Cum împăcăm nevoia noastră de a ne exprima emoțiile cu dorința de a-i proteja pe alții? Mult prea des ne găsim prinși în dilema exprimare versus reprimare. Ne temem că dacă ne exprimăm adevăratele sentimente ii vom răni și îndepărta pe cei apropiați nouă. Dar, reprimandu-ne emoțiile - chiar și sub imaginea binevoitoare a "auto controlului" -, riscăm doar să ne rănim pe noi înșine.

10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Blugii cargo - din nou în tendințe! 10 modele de jeanși moderni, cu buzunare în stil cargo

Osho, unul dintre cei mai provocatori învățători spirituali ai timpului nostru, ne oferă în acest caz o abordare practică și exhaustivă pentru rezolvarea eficientă a acestui conflict. Încorporând materiale noi, nepublicate până acum, Vindecarea emoțională ne conduce spre înțelegerea rădăcinilor emoțiilor noastre, pentru a reacționa în fața situațiilor într-un mod care ne poate învață mai multe despre noi înșine și despre alții și pentru a răspunde la suișurile și coborâșurile inevitabile ale vieții cu o mai mare încredere și cu mai mult echilibru.

Privirea unică a lui Osho asupra minții și a inimii umane merge dincolo de hotarele psihologiei convenționale. Ne învață să ne trăim emoțiile pe deplin și să ne confruntăm cu ele în mod creator pentru a ajunge la o viață mai bogată, mai împlinită.

Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Pantofii slingback - șic și în tendințe în această primăvară! 10 modele adorabile de pantofi slingback Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile

Farmacie pentru suflet

Oamenii sunt mult prea preocupați de fizicul lor și de lucrurile lumești și prea puțin de suflet, izvorul sănătății și stării de bine. Mai mult, pentru unii a devenit aproape o obsesie ideea de a-și depăși limitele propriului trup pentru a arăta "bine", uitând că adevărată frumusețe vin din interior.

Cei care au descoperit, însă, că fericirea sălășluiește în interiorul lor, nu au căutat-o prin masaje, saune sau exerciții fizice istovitoare, ci prin iubire, meditație și rugăciune.

Citind cartea "Farmacie pentru suflet", vă veți îmbogăți cu o colecție de noi metode de meditație și sfaturi, menite pentru a promova starea de bunăstare în toate aspectele vieții.

"Corpul este lampă, iar Dumnezeu este flacăra sa. Lampa este celebrată, dar numai datorită luminii. Dacă flacăra dispare, cine ar mai putea celebra corpul?" [fragment din carte]

Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Scrisori de dragoste către viață. 150 de scrisori ale lui Osho care îți vor transforma viața – Osho

"Trăiește fiecare clipă. Indiferent ce sarcină îți iese în cale, du-o la îndeplinire. Nu lăsa nimic pe mâine. Obiceiul amânării e sinucigaș. Unde se află acest mâine, în fond? Ceea ce există este astăzi. Ceea ce există este acum. Asta trebuie trăit. Momentul trebuie trăit. Numai momentul e real. Cel care devine capabil să trăiască momentul ajunge la veșnicie. Momentul trăit devine veșnic. Netrăit, nici măcar veșnicia nu e decât momentană." (Osho)

Sursa Foto: unsplash.com

Emoțiile

"Mania, gelozia, teamă sunt câteva dintre emoțiile ce fac să ne dispară bucuria de a trăi. Citind cartea "Emotiile" vom afla ce sunt aceste emoții, de unde apar și cum putem scăpa de influență.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici” Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

Iată care este diferența dintre emoțiile pozitive și cele negative: dacă deveniți conștient de o anumită emoție, iar în lumina lucidității dumneavoastră, ea dispare, a fost o emoție negativă. Dacă deveniți conștient de o altă emoție, cu care deveniți una, dacă emoția respectivă vă cuprinde întreagă ființă, atunci este vorba de o emoție pozitivă.

Lumina conștiinței acționează diferit în cele două cazuri: ea le dizolvă pe cele negative, capabile să vă otrăvească viața și le amplifică pe cele pozitive, beatifice, extazice, cu care ființa ajunge să devină una. [fragment din carte]

Destin, libertate și suflet

Învățăturile lui Osho răstoarnă tiparele clasice de gândire, provocându-ne la o permanentă punere sub semnul întrebării a certitudinilor și la un proces de conștientizare de sine.

PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Cartea "Destin, libertate si suflet" explorează profund întrebări umane, cum ar fi: "sufletul" există cu adevărat și dacă da, ce este el? Unde se încadrează conceptul de karma? Are viața mea un sens și un scop special?

"Viața nu stă undeva, așteptându-te, viața ți se întâmplă. Nu se afla în viitor, ca un scop pe care să-l atingi, ci este aici și acum, în acest moment – în respirația ta, în circulația sângelui, în bătăile inimii tale." [fragment din carte]

Osho. Întoarcerea la ține însuți. Calea către o viață fericită

„Meditația nu înseamnă a recita vreo mantra și nici măcar a spune o rugăciune; înseamnă pur și simplu a te întoarce la tine însuți și a-ți găsi odihna.“ OSHO

Fiecare dintre noi a trăit momente în care se simte „acasă“ în el însuși – relaxat, calm, stabil și eliberat de agitația ce caracterizează mare parte din viața noastră de zi cu zi. Cu ajutorul tehnicilor, parabolelor și meditațiilor din Întoarcerea la ține însuți, aceste clipe rare de regăsire pot fi transformate într-un curent subteran care alimentează cu energia să subtilă toate aspectele vieții.

Cartea despre ego

Oamenilor li se întâmplă adesea să confunde ego-ul cu propria persoană, de aceea nu au curaj să renunțe la el, de teamă că vor pierde ceva. Ego-ul este însă o iluzie, iluzia unor dorințe și ambiții pe care omul le identifică ca fiind proprii.

"Cartea despre ego" parcurge treptele cunoașterii, mai întâi prin identificarea momentelor în care propriul eu se confundă cu ego-ul, apoi prin renunțarea pas cu pas la ego, cu ajutorul iubirii și meditației.

"Ego-ul este ca un aisberg. Topindu-l cu flacăra iubirii va dispărea, devenind o picătură în ocean." [Osho]

Când pantofii ți se potrivesc

Cand pantofii ti se potrivesc - "Privește întotdeauna la ce se întâmplă în tine atunci când faci ceva: dacă ai un sentiment de pace, de odihnă, dacă te simți bine în pielea ta, relaxat, atunci e bine.

Ce e bine pentru tine ar putea să nu fie bine pentru altcineva, ține minte și asta. Fiindcă s-ar putea ca ce e ușor pentru tine să nu fie ușor pentru altcineva – pentru el altceva poate să fie ușor. Deci nu are cum să existe o lege universală în această privință. Fiecare individ trebuie să afle singur ce anume e ușor pentru el.

Nu asculta la ce spune lumea, fiindcă există oameni care ar vrea să-ți impună legile lor. Aceșți oameni sunt dușmani, sunt criminali." [fragment]

Cum să-ți potolești zbuciumul minții

Cum sa-ti linistesti zbuciumul mintii - Osho spunea că mintea are potențialul de a fi extraordinar de creativă în confruntarea cu dificultățile vieții de zi cu zi, iar greutatea constă în faptul că în loc să ne folosim de ea ca de un slujitor util, ii permitem să devină stăpână vieților noastre.

Găsirea butonului care să liniștească zbuciumul minții prin înțelegere, vigilența și un simț sănătos al umorului se face prin meditație. Meditația e ceva ce poți avea, dar rar poți spune în ce anume constă natura ei.

Alte carti de la Osho - disponibile online

Sursa Foto: FWStudio/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri