Ti-am pregatit o lista cu romane care te vor purta pe meleaguri fascinante, meleaguri de poveste pe care poti pasi si tu poate chiar vara asta, poate anul urmator, sau oricand te decizi sa ai parte de vacanta si experienta vietii tale.

Bine ai venit in lumea minunata a cartilor si a calatoriilor! Citeste experientele oamenilor ca tine, sau poate ca mine si fa din urmatoarea ta vacanta, celebra excursie care ti-a schimbat viata, care te-a inspirat si ti-a adus acel ceva pe care il asteptam cu totii in anii petrecuti pe pamant.

Namaste. Un roman de aventuri spirituale in Nepal

Dupa cele trei luni petrecute in ashramul lui Osho din Pune, Sega se hotaraste sa isi ia zborul spre Himalaya si aterizeaza la Kathmandu, capitala Nepalului, cu scopul de a-si prelungi viza pentru India, dar si pentru a urma cursul de Vipassana in izolare si pentru o scurta vizita in Lumbini, locul unde s-a nascut Buddha.

Ca sa-si testeze puterile, Sega refuza servicile ghizilor turistici, ale agentiilor de booking sau ale altor persoane care ar putea sa ii usureze drumul si munca, preferand sa se lase in mainile sortii. Are, astfel, parte de experiente care il schimba, relevandu-i sensuri din ce in ce mai adanci ale salutului Namaste si indepartandu-l de toate ca sa-l aduca mai aproape de sine insusi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Namaste este un salut indian insotit de o inclinare usoara a corpului, cu palmele impreunate in dreptul inimii.

Salbaticie: Pierduta si regasita pe Traseul de Creasta de pe Coasta Pacificului

Cartea de fata este bestseller-ul autoarei Cheryl Strayed ce sta la baza filmului Wild - o poveste inspirationala adevarata, in regia lui Jean-Marc Vallee, cu Reese Witherspoon in rolul principal.

Dupa ani de comportament nesabuit si bantuita de amintirile mamei sale, Cheryl se decide sa porneasca intr-o calatorie primejdioasa de-a lungul traseului Pacific Crest. Fara strop de experienta, ea isi propune sa parcurga mai mult de o mie de mile pe cont propriu, in ceea ce devine o calatorie remarcabila de auto-descoperire si eliberare, care o intareste si, intr-un final, o vindeca.

Frumoasele ruine

Romanul "Frumoasele ruine" ne introduce in culisele fabricii de vise a filmului hollywoodian, un loc plin de intrigi, aventuri amoroase si invidii mocnite.

România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Cauți haine sport pentru persoane pretențioase? Fii atent la acestea

Povestea incepe in anul 1962, in peisajul idilic de pe tarmurile Marii Ligurice, cu intalnirea dintre actrita Dee Moray si Pasquale Tursi, un tanar italian proprietar de pensiune. Indragostit pana peste cap, Pasquale afla ca Dee Moray, aparent victima unei boli necrutatoare, este de fapt insarcinata. Acesta pare a fi si motivul pentru care frumoasa actrita, venita in Italia pentru turnarea filmului Cleopatra, este indepartata de pe platou de catre producatorul Michael Deane.

Insa Dee Moray pastreaza bine ascunse multe secrete, care ies la iveala abia dupa cincizeci de ani, cand cei doi se reintalnesc si ii implica in istoria lor pe tanara asistenta a longevivului Deane si pe un scriitor ratat, dornic sa cucereasca Hollywoodul.

Cartea de la capatul lumii

"Ioan T. Morar a locuit vreme de doua luni intr-un paradis de o paralizanta frumusete, "o frumusete care se risipeste in gol", dupa cum o defineste autorul, incercand sa inteleaga alteritatea absoluta.

7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

Cartea de fata e o fabuloasa dare de seama a unui timp suspendat, a scufundarii intr-o lume in care cutuma reprezinta inca principala forta de organizare a vietii cotidiene si in care ritualurile stravechi (de la canibalism la geometria ascutita a dansurilor civilizatiei kanak) amintesc de stramosii aflati la doar o aruncatura de sulita." [Mircea Mihaies]

Din inima Africii

Romanul "Din inima Africii", care a cunoscut o ecranizare prestigioasa, cu Meryl Streep si Robert Redford in rolurile principale, prezinta povestea lui Karen Blixen, proprietara unei plantatii de cafea din Kenya care se bucura de gustul succesului, iar apoi cunoaste falimentul.

Karen alcatuieste un intins mozaic afectiv unde privitorul descopera experiente la limita, episoade marcante, meandrele povestii sale de iubire cu Denys Finch-Hatton, portrete de prieteni sau servitori, descrieri de naturalist impatimit si de vanator iscusit, patanii exotice si nenumarate obiceiuri si ritualuri africane.

5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Calatorie prin Portugalia

In 1979, Jose Saramago porneste intr-o calatorie amanuntita prin tara sa, care se va incheia in vara anului urmator.

Rezultatul acestei experiente este cartea de fata - "Calatorie prin Portugalia", un roman dedicat in primul rand portughezilor, menit sa readuca in prezent informatii istorice si culturale, sa preschimbe cliseele patriotarde pe care timpul si sistemele educationale le-au impamantenit in mintile oamenilor si sa refaca un traseu al adevarurilor si al frumoaselor legende care populeaza o lume in pericol de a fi data uitarii.

Un an in Provence

Totul a inceput de la visul unei vacante in Provence, acolo unde, impreuna cu sotia sa, scriitorul britanic Peter Mayle se muta si lasa in urma capricioasa vreme londoneza. Mutarea in acel loc de la poalele muntilor Luberon a insemnat inceputul unei vieti noi, descoperirea unor noi culturi, alte locuri, alte traditii, alti oameni.

Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice

Actiunea romanului se deschide cu o masa obisnuita de pranz, pentru ca finalul sa surprinda personajele care au supravietuit rafalelor Mistralului, curiozitatii localnicilor, invaziilor repetate ale unor mesteri si musafiri, dar si numeroaselor ocazii in care s-a mancat si s-a baut mult si memorabil.

Singurul drum spre Nord

Romanul "Singurul drum spre Nord" spune povestea lui Erik, a fratelui sau si a celor doi prieteni ai lui care, incepand din Cape Town, s-au aventurat la 14.500 de kilometri spre Nord cu motocicletele de teren. O excurise ce i-a facut sa cunoasca frumusetea, dar si mizeria si pericolele continentului african.

Lupta lui Erik de-a lungul calatoriei credintei lui este la fel de captivanta ca si calatoria lui de-a lungul Africii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri