Gata! A venit timpul sa ne facem bagajele si sa lasam sarcinile de la birou incuiate intr-un sertar. Vara este doar la cateva saptamani distanta si ne asteapta sa pornim in calatorie spre ea. Dar ce ne-am face pe un drum atat de lung daca nu am lua-o cu noi pe cea mai buna prietena - acea carte captivanta care este sarea si piperul oricarei calatorii?!

Am ales sase carti de suflet, sase carti pe care le vei citi fara rasuflare si pe care le vei regreta atunci cand vor ajunge la final. Ia-le cu tine in bagaj si drumul acela de sase ore se va reduce considerabil la doua ore.

Un veac de singuratate – Gabriel Garcia Marquez

Un veac de singuratate, capodopera care i-a adus lui Gabriel Garcia Marquez premiul Nobel in 1982 si l-a facut celebru pe plan international, este, in opinia criticilor - dupa Don Quijote de la Mancha (nemuritoarea creatie a lui Cervantes) -, cel mai frumos roman de expresie spaniola din toate timpurile.

Istoria celor o suta de ani ai aventurii traite de cele sapte generatii ale familiei Buendía, cu fanteziile, obsesiile, tragediile, pasiunile, disperarile si sperantele lor, este de fapt istoria miticului Macondo, intemeiat de patriarhul José Arcadio Buendía, un teritoriu umitor, unde irelaul se simte adesea in realitate. Insa intregul demers narativ sugereaza ideea ca Macondo nu se margineste la o arie concreta, istoria sa fiind de fapt istoria existentei umane, caci, asa cum arata autorul, "mai curand decat un loc de pe lume, Macondo este o stare de spirit".

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice PRwave.ro a aniversat 18 ani pe 18 aprilie

Cel mai lung drum – Nicholas Sparks

Cel mai lung drum, roman ecranizat in 2015, dezvaluie povestea a doua cupluri care, aparent, nu au nimic in comun, fiind despartite de ani multi si experiente diferite - Ira si Ruth, Sophia si Luke. Ira este un evreu ajuns la sfarsitul vietii, care, in urma unui accident, se trezeste captiv in propria masina alaturi de fantoma lui Ruth, sotia mult iubita. Ea este cea care il tine in viata, cu ajutorul amintirilor. La cativa kilometri distanta, Sophia, studenta la colegiul Wake Forest, se lupta sa isi revina dupa un dureros esec sentimental. In inima ei pare sa apara o mica speranta cand il intalneste pe Luke, un seducator campion de rodeo.

Ca si in cazul cuplului Ruth si Ira, Sophia si Luke par, la prima vedere, sa nu aiba nimic in comun. Si totusi, se atrag si se completeaza. La un moment dat, destinele celor doua perechi, Ira-Ruth si Luke-Sophia, se intrepatrund cu o neasteptata profunzime.

Cum tratăm cancerul cu ajutorul medicinei integrative și soluții din medicina biologică? Medicii români au ocazia să ȋnvețe de la unul din fondatori - medicul elvețian Thomas Rau Împreună în arte și simțiri 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

Oscar si Tanti Roz – Eric Emmanuel Schmitt

Oscar si Tanti Roz il are in rolul principal pe Oscar, un pusti de zece ani care traieste intr-un spital. In ciuda faptului ca nimeni nu isi gaseste curajul sa i-o spuna in fata, baiatul, bolnav de leucemie, stie ca va muri. Singura care-i intra in voie este Tanti Roz, o infirmiera batrana, priceputa in nascocit povesti moderne, adevarate lectii de viata, in care nici binele, nici raul nu sunt absolute si nimic nu e asa cum pare la prima vedere. Batrana ii da copilului ideea sa traiasca fiecare zi ca si cum ar fi zece ani si-l invata sa-i scrie epistole lui Dumnezeu, ca sa se simta mai putin singur.

Cu ajutorul lui Tanti Roz, Oscar parcurge, printre rasete si lacrimi, itinerariul emotionant al tuturor varstelor si experientelor imbogatite de imaginatia lui. Baiatul ajunge, astfel, sa-si traiasca adolescenta alaturi de prieteni, sa se indragosteasca la tinerete, sa se casatoreasca la maturitate cu prima iubire, sa o piarda si, in cele din urma, sa regaseasca dragostea la sfarsitul unei vieti ca o lumanare care arde la ambele capete.

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii Cauți haine sport pentru persoane pretențioase? Fii atent la acestea

Laur – Evgheni Vodolazkin

Considerat o capodopera a literaturii ruse actuale, bestsellerul Laur readuce la viata secolul al XV-lea, intr-o intriga ce strabate timpul si spatiul, cu un personaj care este pe rand vraci, nebun sfant, pelerin si calugar. Romanul are o scriitura simpla, eleganta, cu o trecere subtila de la real la fantastic, de la cele lumesti la cele sfinte.

Laur este de doua ori castigator al Premiului Bolsaia Kniga: Premiul intai si Premiul cititorilor (2013). In acelasi an primeste si Premiul Iasnaia Poliana (Lev Tolstoi).

Profetiile de la Celestie – James Redfield

Prin intermediul cartii Profetiile de la Celestine parcurgem noua viziuni spirituale care trezesc in noi dorinta de a da o semnificatie vietii noastre, calauzindu-ne pasii catre cunoasterea de sine si conectarea la energia universala.

Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Apivita are un nou distribuitor pe piața din România

"Cand dobandesti destula energie, esti gata sa incepi in mod constient evolutia, chiar sa-i determini cursul, sa initiezi procesul de curgere a lucrurilor spre coincidentele care te vor duce inainte. Pornesti spre evolutie in felul tau, determini desfasurarea lucrurilor. Mai intai, cum am spus, trebuie sa dobandesti suficienta energie, apoi iti amintesti cerinta de baza a vietii tale – ceea ce ai mostenit de la parinti – pentru ca aceasta furnizeaza contextul general al evolutiei tale. Apoi pornesti pe calea respectiva, descoperind cerintele marunte, imediate, cu care te confrunti in viata".

Pelerinul Rus

Pelerinul rus apartine literaturii crestine si prezinta "alfa si omega" - inceputul si sfarsitul - vietii duhovnicesti. Ea are marele merit de a fi in acelasi timp o carte a celor ce se afla la inceput de drum, dar si a celor ce deja l-au parcurs.

Editura Publisol lansează “Patru decenii în serviciul Casei Regale a României Memorii 1898-1940”, de Eugeniu Arthur Buhman BIG SALE: 10 Piese vestimentare ULTRA reduse – la preț sub 100 lei De ce este periculos zahărul?

"Pelerinul rus" sau "Marturisirile sincere catre duhovnicul sau ale unui pelerin rus cu privire la rugaciunea lui Iisus" a fost publicata in Rusia (Kazan) in 1884, insa autorul nu este cunoscut. Scrisa la persoana I singular, cartea se prezinta ca autobiografia spirituala a unui taran rus care a trait aproximativ la jumatatea secolului XIX, relatata in conversatii particulare. Conditiile sociale prezentate in carte infatiseaza Rusia in timpul ultimelor decenii de robie, sub aspra conducere autocratica a lui Nicolae I. Mentionarea Razboilului Crimeii (1853-1854) permite o plasare exacta din punct de vedere cronologic.

Descopera lumea fascinanta a cartilor cu ajutorul citatelor motivationale, de dragoste si de viata de pe citate365.ro!

Sursa Foto Front Page: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri