Mai devreme ma gandeam la cartea lasata pe noptiera seara trecuta si cum legea atractiei functioneaza de minune in zilele senine, in pauza de Facebook, am dat peste un album cu barbati cool care pe langa outfit-uri demne de catwalk, au o relatie speciala si cu Biblioteca Judeteana.

Am scapat instant un “Like”, mai ales ca cititul nu mai este chiar in trend zilele astea, cu invazia de smart apps, dar eu am un apetit aparte pentru “old school”.

Pe langa diminetile tarzii, cafeaua bauta din canile gen castron, ferestrele mari si mirosul de paine prajita, ador cartile, mai exact portita de evadare care mi-o ofera acestea. Un univers intreg de imagini, texturi, chipuri, calatorii spre alte galaxii, interioare si exterioare, in doar cateva zeci sau sute de pagini.

Nu stiu ce cititi zilele astea, dar eu mi-am facut o lista cu cateva carti pe care mi-as dori sa le iau la rasfoit.

1. Shakespeare pentru indragostiti - Allan Percy

Nu ma dau in vant dupa dulcegarii, sau asa vreau sa cred, dar imi plac la nebunie romanele de si despre dragoste.

"Shakespeare pentru indragostiti" este un manunchi de recomandari culturale si terapeutice pe subiectul iubirii, a vietii de cuplu si al cautarilor sentimentale. Pornind de la pretextul unor citate celebre sau mai putin cunoscute extrase din opera lui William Shakespeare, Allan Percy ne plimba prin istoricul acestui sentiment, folosindu-se de referinte culturale care variaza de la Quevedo la Roland Barthes si Dalai Lama. Pe un alt palier, "Shakespeare pentru indragostiti" face recurs la concluziile unor studii recente pentru o analiza a iubirii in modernitate, oferind date statistice sau explicatii fiziologice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

2. Translatorul - Daoud Hari

O carte despre curajul de a-ti infrunta frica. "Translatorul" reprezinta povestea impresionanta a unui om care a stat fata in fata cu genocidul, riscandu-si viata pentru a lupta impotriva nedreptatii si a-si salva poporul.

3. Arta de a fi fericit intr-o lume zbuciumata - Dalai Lama

Dalai Lama este genul meu de bunic, cu povetele mereu la el. Imi plac cartile motivationale pentru ca imi ofera un pic de claritate in momentele de confuzile.

„Scopul vietii noastre este cautarea fericirii“, spunea Dalai Lama. Dar cum putem ajunge la o viata implinita intr-o lume dominata de suferinta, violenta, rasism, nationalism, prejudecati, singuratate? Arta de a fi fericit intr-o lume zbuciumata incearca sa gaseasca solutii la aceasta dilema, impletind preceptele filozofiei budiste cu psihologia si psihiatria moderna.

Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici” Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

4. Numele trandafirului - Umberto Eco

„Frumusetea cosmosului este data nu numai de unitatea in varietate, ci si de varietatea in unitate”, spune Umberto Eco in "Numele trandafirului", un citat care ma convinge sa dau romanului o sansa.

5. "Padurea norvegiana" - Haruki Murakami

Nu sunt la prima tentativa Murakami, autorul ma atrage cu melancolia si misterul pe care il strecoara printre randuri.

Am cautat cateva delatii despre carte si am fost prinsa in plasa : “Tristetea care ma invaluie profund… nu aveam unde sa indrept o asemenea senzatie, unde sa o incui ca sa scap de ea. Nu avea nici forma, nici greutate, nici nu ma puteam infasura in ea. Era asemenea vantului ce trecea pe langa mine.”

Voi ce imi recomandati? Care este cartea de care v-ati indragostit in ultima vreme?

De mai multe carti va puteti bucura pe citate365.ro!

Sursa foto homepage: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri