Noua expozitie Artmark provoaca publicul sa descopere o colectie fascinanta de stampe Ukiyo-e, interzise in Japonia secolului XX, dar care au fascinat si inspirat artisti precum Toulouse-Lautrec, Beardsley, Rodin sau Picasso.

Comunicat de presa

Noua expozitie Artmark provoaca publicul sa descopere o colectie fascinanta de stampe Ukiyo-e, interzise in Japonia secolului XX, dar care au fascinat si inspirat artisti precum Toulouse-Lautrec, Beardsley, Rodin sau Picasso. Scoala de arta Ukiyo-e este recunoscuta pentru opere denumite shunga ("imaginile primaverii" si un eufemism frecvent pentru "sex") in care este abordata in culori aprinse placerea sexuala in toate formele si posibilitatile. Cele mai apreciate lucrari de catre specialistii internationali sunt cele realizate de artistii Utamaro, Hokusai si Kunisada, prezenti de altfel si in Licitatia Artmark.

Avand ca model expozitia de "Shunga – sex si placere in arta japoneza" realizata de British Museum in perioada 3 octombrie 2013 – aprilie 2014, Artmark propune iubitorilor de arta o licitatie in premiera in Romania, detabuizata, neingradita de clisee si prejudecati, libera si cu o intoarcere la imaginarul japonez explicit din secolele XVIII – XX, care a continuat sa influenteze formele moderne ale artei japoneze. Alaturi de artistii mentionati (aceiasi ca la British Museum) se regasesc si Terukata Ikeda, Katsukawa Schuncho, Keisai Eisen, Utagawa Kunitora, Torii Kiyonaga, Utagawa Toyokuni I, Utagawa Kunimaru, Utagawa Kuniyoshi, Toshihide Migiata. Preturile de pornire incep de la 250 – 300 euro si pot ajunge pana la 900 euro. La Sotheby’s Londra, o opera shunga de Hokusai, de dimensiuni asemanatoare cu cele din licitatia Artmark, a ajuns chiar si la 11.000 euro.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Printre opere reprezentative se regasesc:

• Scena erotica (Shunga), reprezentand un cuplu acoperit de o plasa de tantari verde, cca. 1770-1790, de Katsukawa Shuncho (pret de pornire: 800 euro)
• Scena erotica (Shunga), realizata cu pigmenti metalici, reprezentand un cuplu intr-o incapere intima, stampa rara, cca. 1835, de Katsushika Hokusai (pret de pornire: 900 euro)
• Scena erotica (Shunga), cu un diavol separand doi iubiti, cca. 1830 – 850 euro, de Utagawa Kuniyoshi (pret de pornire: 750 euro)
• Scena erotica (Shunga), surprinzand un moment ulterior episodului erotic, 1827, de Utagawa Kunisada (pret de pornire: 700 euro)
Expozitia poate fi vizitata pana joi, 21 aprilie, cand va avea loc si licitatia la ora 19:30, la sediul Artmark – Palatul Cesianu-Racovita. Atentie! Continut erotic explicit!

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri