29 Martie 2016 publicat în Cultura 3 share-uri

Romania, tara noastra de suflet pentru care ne luptam sa o tinem vie si frumoasa, se poate mandri cu cele mai sincere, captivante si folositoare lecturi de citit la umbra unui copac, in pauzele de masa, in agitatia metroului sau in linistea camerei.

Ne-au ramas in viata scriitori care si-au dedicat intreaga viata scrisului romanesc, acei scriitori carora cei tineri le datoreaza respect si aplauzele prelungite. Datorita lor generatiile inconjurate de tehnologie mai reusesc sa gaseasca un alt sens vietii si sa primeasca raspunsurile la toate intrebarile.

Mircea Cartarescu – De ce iubim femeile

Aparuta in 2004, De ce iubim femeile ramane cea mai bine vanduta carte romaneasca de fictiune din ultimii ani, cu peste 165.000 de exemplare. Cartea lui Mircea Cartarescu contine 20 de povestioare amoroase, iar la final este dezvaluit raspunsul amplu la intrebarea din titlu. Actiunea are loc in Los Angeles, intr-un castel din Irlanda, in Torino, dar si la Timpuri Noi sau la Obor.

Printre operele de succes ale lui Mircea Cartarescu amintim: "Postmodernismul romanesc", triologia "Orbitor", "Rem", "Nostalgia" si "Soleonid" (lansat in 2015).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Despre ingeri – Andrei Plesu

Despre cartea publicata in 2005 si vanduta in peste 54.000 de exemplare - Despre ingeri, Andrei Plesu aminteste intotdeauna doua intamplari haioase. Prima este despre un cititor din provincie care a sunat la editura si a cerut impunator sa cumpere cartea “Despre ingineri”, iar a doua a avut loc la cateva zile de la aparitia cartii, cand, la intrebarea cum se vinde Despre ingeri, un angajat i-a raspuns sec autorului: “Se vinde in draci”.

Cand vine vorba de tiraje si vanzari, Andrei Plesu este un om rezervat, insa un lucru este sigur - banii s-au dus in mare parte pe cele aproximativ 8.000 de exemplare care stau la loc de cinste in biblioteca personala.

Din titlurile scrise de Andrei Plesu recomandam: "Jurnalul de la Tescani", "Parabolele lui Iisus. Adevarul ca poveste", "Despre frumusetea uitata a vietii" si "Pitoresc si melancolie".

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

O scurta istorie a romanilor povestita pentru tineri: Neagu Djuvara

Istoricul si filozoful Neagu Djuvara este autorul a 14 titluri aparute la Editura Humanitas care s-au vandut in peste 200.000 de exemplare. Cea mai cunoscuta dintre ele ramane O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri, cu peste 50.000 de exemplare vandute. Cartea ne duce in momentele cheie ale trecutului nostru, fara tabuuri sau prejudecati, aducand in prim plan intamplari mai putin cunoscute.

Printre operele lui Neagu Djuvara mai amintim: "Cum s-a nascut poporul roman" si "Amintiri si povesti mai deocheate".

Arca lui Noe: Nicolae Manolescu

Nicolae Manolescu, Presedintele Uniunii Scriitorilor, a lansat peste 20 de titluri inainte de 1989, insa cea mai vanduta carte ramane Arca lui Noe (1980-2983), cu peste 100.000 de exemplare. "Am incercat sa ofer in Arca lui Noe un tablou tipologic si istoric al romanului romanesc".

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

"Lecturi infidele", "Metamorfozele poeziei, Poezia romana moderna de la G. Bacovia la Emil Botta", "Despre poezie", "Istoria critica a literaturii romane" sunt doar cateva dintre volumele lansate de Manolescu, membrul correspondent al Academiei Romane.

Orgolii: Augustin Buzura

Romanul Orgolii a fost lansat in anul 1974 si este cartea cu cel mai mare tiraj al lui Augustin Buzura, aproximativ 450.000 de exemplare vandute. Tradusa in limbile maghiara si germana, romanului i se atribuie premiul “Ion Creanga” al Academiei Romane.

Orgolii este un roman despre complexele dinamici dintre oameni, accelerate in fata unor situatii-limita. Intrebare care pastreaza suspansul este: “Poti trai oare fara sa tii seama de nimeni?”.

Spre lectura, recomandam si alte carti ale lui Augustin Buzura, printre care “Fetele tacerii”, “Vocile noptii”, “Refugii” si “Drumul cenusii”.

6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Sursa Foto Front Page: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri