17 Martie 2016 publicat în Cultura 64 share-uri

Iata 8 femei care au revolutionat arta culinara, demonstrand ca nu doar barbatii sunt cei mai buni bucatari:

Intr-un domeniu dominat de barbati, exista si femei care s-au remarcat, lasandu-si amprenta asupra gastronomiei mondiale. foodpanda.ro, cea mai mare platforma de food ordering din Romania, va prezinta 8 femei care au revolutionat arta culinara, demonstrand ca nu doar barbatii sunt cei mai buni bucatari:

8 doamne de poveste care au schimbat istoria gastronomica

Julia Child a atras milioane de fani, dupa ce a prezentat bucataria franceza publicului american, demonstrand, in cadrul show-urilor culinare televizate, ca diferentele dintre bucatarii amatori si cei profesionisti nu sunt foarte mari. In 1993, la 81 de ani, a devenit prima femeie inclusa de Institutul Culinar in Hall of Fame, iar trei ani mai tarziu TV Guide a clasat-o pe locul 46 in topul celor mai bune 50 de vedete TV din toate timpurile. In 2000, Julia Child a primit cea mai mare distinctie posibila din partea statului francez, Legiunea de Onoare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Nu fugiţi de necazuri şi nici nu le căutaţi şi nici nu treceţi peste ele Hai să-i scoatem pe copii dintre pereții ăia!

Cecilia Maria Simionescu, fiica lui Ion Simionescu, fost presedinte al Academiei Romane, este autoarea celei mai cunoscute carti de bucate romanesti, care a fost publicata in sute de mii de exemplare, inclusiv in limbi straine. La inceputul anilor '30, nemultumita de cartile de bucate pe care le gasea pe piata, aceasta s-a hotarat sa demonstreze ca gatitul poate fi o arta si a lansat o carte cu 10.000 de retete culinare. Pentru ca nu era sigura de succesul creatilor gastronomice proprii, aceasta si-a ales un pseudonim care urma sa devina o referinta pentru gurmanzii din Romania: Sanda Marin.

Eugénie Brazier, supranumita Mère Brazier, este cea care a facut parte din prima generatie de bucatari care au reusit sa obtina de doua ori 3 stele Michelin, fiind si prima femeie care a obtinut calificativul ”suprem” oferit de celebrul Ghid Rosu. Mère Brazier a transformat restaurantele Rue Royale si Col de la Luère in destinatii culinare in sine, motiv pentru care a fost rasplatita de doua ori cu 3 stele Michelin.

8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

Abby Fisher, o fosta sclava din Alabama, s-a remarcat la finele secolului al XIX-lea, cand a publicat cartea de bucate ”Ce stie doamna Fisher despre bucataria veche din sud”, fiind, probabil, prima femeie de origine afro-americana care a lansat o astfel de lucrare. Cartea lui Abby Fisher, publicata in 1881, este prima de acest gen care continea retete si tehnici de gatit soul food, mancare traditionala afro-americana, in contextul in care, inainte de emancipare, sclavilor le era interzis sa citeasca sau sa scrie, iar retetele si tehnicile lor de gatit erau transmise pe cale orala.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri