8 Ianuarie 2016 publicat în Cultura 3 share-uri

Marti, 12 ianuarie 2016, de la ora 12, la sediul ICR (Aleea Alexandru 38, Bucuresti) va avea loc lansarea Programului „140 de ani de la nasterea marelui sculptor Constantin Brancusi“.

Comunicat de presa

Derulat de Institutul Cultural Roman in parteneriat cu Centrul de Cercetare, Documentare si Promovare „Constantin Brancusi“, programul celebreaza creatia de geniu a artistului nascut pe 19 februarie 1876 la Hobita. La conferinta de presa dedicata programului vor fi prezenti Radu Boroianu, presedintele ICR, Doru Strimbulescu, manager al Centrului de Cercetare, Documentare si Promovare „Constantin Brancusi“ din Targu Jiu, Vlad Ciobanu, sculptor, Mihai Topescu, artist plastic, Matei Stircea Craciun, cercetator la Institutul de Antropologie „Francisc Rainer“ al Academiei Romane, Cornel Mihalache, regizor.

In cadrul evenimentului, vor fi proiectate fragmente din documentarul Brancusi realizat de regizorul Cornel Mihalache in 1996, film consacrat ansamblului de la Targu Jiu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Colocviile „Brancusi“ (simpozion stiintific cu participare internationala), Atelierele si Caravana „Brancusi“, Festivalul de film „Brancusi DocuArt“ si acordarea Premiului „Brancusi“ se numara printre proiectele incluse in programul lansat de ICR in parteneriat cu Centrul de Cercetare, Documentare si Promovare „Constantin Brancusi“.

Foto: Flickr; Alberto Savinio


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri