13 Octombrie 2015 publicat în Cultura 9 share-uri

Proiectul Patratul istoric este una dintre cele mai recente initiative ale Asociatiei Sinaptica. Patratul istoric, cofinantat de Administratia Fondului Cultural National, in perioada 5 octombrie – 15 noiembrie 2015, urmareste sa puna in valoare monumentele istorice din judetul Mehedinti.

Implementarea proiectului este realizata de Asociatia Sinaptica si de partenerul Consiliul Judetean Mehedinti. Pe durata proiectului vor fi realizate insemne QR de dimensiuni mari pentru 30 de monumente istorice din categoria A, care vor amplasate astfel incat sa fie cat mai accesibile vizitatorilor. Insemnele vor contine informatii de prezentare a monumentelor, care sa suplineasca sau sa inlocuiasca panourile de prezentare clasice. Pe langa aceste insemne, va fi realizata o harta interactiva, care va prezenta, intro maniera atractiva, fiecare monument.

De asemenea, vor fi realizate si brosuri de prezentare in format tiparit. Pentru asigurarea durabilitatii proiectului, in cursul lunii noiembrie vor fi realizate doua ateliere de lucru, pentru 20 de participanti. Acestia vor putea exersa realizarea de insemne QR, precum si diferite modalitati atractive de interactiune cu vizitatorii si de prezentare a patrimoniului cultural. Patratul istoric se adreseaza:

a)personalul organizatiilor care detin sau administreaza patrimoniu cultural construit
b)persoane interesate de turismul cultural care detin un dispozitiv mobil cu functiune de citire si decodare QR code.

Pentru mai multe informatii despre proiect si despre patrimoniul cultural al judetului Mehedinti vizitati https://www.sinaptica.ro/patratul-istoric. Pentru noutati in timp real, va invitam sa acordati “Like”/”Imi place” paginii Faceboo: https://www.facebook.com/patratulistoric


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri