17 Septembrie 2015 publicat în Cultura 10 share-uri

Evenimentul cuprinde o serie de activitati gratuite sustinute de pedagogi non-formali, artisti, specialisti in educatie si psihologia copilului.

Asociatia Curtea Veche organizeaza NARATIV - festivalul de lectura pentru copii, proiect cultural finantat de ARCUB in cadrul programului cultural “Esti Bucuresti”. Evenimentul va avea loc la Libraria Carturesti Verona in perioada 21-27 septembrie si va cuprinde o serie de activitati gratuite sustinute de pedagogi non-formali, artisti, specialisti in educatie si psihologia copilului.

Destinat in principal copiilor cu varste intre 8 si 14 ani, programul festivalului propune atat ateliere interactive (printre care Teatrul Cititorilor, Roman Grafic, Storytelling, Rime si Ghicitori pentru dezvoltarea fluentei timpurii), spectacole lectura, cat si conferinte dedicate parintilor si cadrelor didactice prin care se prezinta tehnici de incurajare a lecturii in randul celor mici. Toti cei care doresc sa participe la eveniment se pot inscrie gratuit pe site-ul www.narativ.ro de unde pot afla si calendarul complet al activitatilor.

"Numarul scazut al cititorilor, rata de nepromovare a examinarilor nationale si lipsa gradului de intelegere a textelor ne arata ca trebuie sa le demonstram tuturor elevilor din Bucuresti ca cititul este distractiv. Cred ca in noi, adultii, sta responsabilitatea de a aduce lectura mai aproape de sufletul copiilor si, in acest sens, am pregatit o adevarata sarbatoare dedicata actualilor si viitorilor cititori", declara Iren Arsene, presedinte al Asociatiei Curtea Veche.

Evenimentul are si o componenta caritabila prin strangerea de fonduri online si cutii de donatii amplasate in Librariile Carturesti. Fiecare suma donata ajuta la integrarea copiilor din mediul rural in programul national de lectura “Cartile copilariei” prin care Asociatia Curtea Veche realizeaza donatii de carte si creeaza cluburi de lectura in comunitati din medii defavorizate.

Mai multe detalii despre Asociatia Curtea Veche si programul national de lectura “Cartile copilariei” puteti afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro si Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri