26 August 2015 publicat în Cultura 1 share-uri

Un psiholog italian a cerut unui grup de 20 de voluntari sa stea fata in fata si sa se priveasca in ochi pentru 10 minute. Ce s-a intamplat in timpul celor 10 minute a fost absolut uimitor!

Experimentul a fost condus de catre Giovanni Caputo de la Universitatea din Urbino, Italia. 20 de persoane au fost puse fata in fata, la distanta de 1 metru una de cealalta si au fost rugate sa se priveasca ochi in ochi pentru 10 minute. Aceasta experienta a dus la o stare alterata de constiinta pe care au raportat-o toti participantaii la studiu.

Participantii au trait ciudate experiente in afara corpului, de asemenea au avut halucinatii cu monstri, cu rudele lor si cu propriul chip pe care incepeau sa il vada in locul chipului persoanei pe care o priveau in ochi.
Lumina din incapere era destul de puternica astfel incat participantii sa isi poate vedea cu usurinta trasaturile fetei si sufiecient de slaba astfel incat perceptia culorilor sa le fie diminuata.

„Descrierile participantilor au fost despre deformari ale fetei partenerului; vedeau fetele parintilor decedati sau inca in viata; vedeau chipuri arhetipale de femei batrane, copii sau portretul unui stramos; vedeaua fete de animale, cum ar fi pisica, leul sau un leu si chiar animale fantastice, precum monstri.”, a declarat Giovanni Caputo.
Participantii la studiu au fost rugati sa raspunda unor chestionare, la sfarsitul celor 10 minute de experiment. Una dintre intrebari se referea la „simptomele disociative”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti Amnezia infantila – de ce nu ne amintim primii ani de viata?

Disocierea este un termen folosit in psihologie pentru a descrie o intreaga gama de experiente psihologice care fac o persoana sa se simta detasata de ceea ce este in jurul sau: pierderea memoriei, a vedea totul in culori distorsionate, sau a simti ca lumea nu este reala, pot fi provocate de abuz sau trauma, uneori si de experiente placute; de asemenea, droguri ca LSD-ul, alcoolul sau ketamina provoaca astfel de stari, dar iata, mai nou, a fost demonstrat ca si privitul ochi in ochi, ne face sa traim aceste experiente.

Un articol via https://www.sciencealert.com

Foto fr si main: De la Nina Mikryukova /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri