24 Iunie 2015 publicat în Cultura 15 share-uri

Genii ale Omenirii din toate timpurile... De-a lungul istoriei, au existat minti incredibile care au lasat culturii universale idei revolutionare despre viata. Totusi, prea putin reusim sa integram aceste idei in existenta noastra. Oare de ce oamenii opereaza cu separarea intre genialitate si "normalitate"? Aceste genii au deschis de fapt carari pe care le putem cu totii urma. Este mostenirea pe care ne-o lasa pentru a cladi impreuna, o lume mai buna, transformandu-ne pe noi insine si lasand ca influenta acestor idei sa ne patrunda existenta de zi cu zi.

8. ANNE LAMOTT: Fa lucrurile pe rand!

<< Acum 30 de ani, fratele meu mai in varsta, care avea 10 ani la acea vreme, incerca sa finalizeze o tema despre pasari, pentru care avusese termen de trei luni ca sa o scrie. Eram in casa de familie de la Bolins si el era la masa din bucatarie cu ochii in lacrimi, inconjurat de hartie de scris si pixuri si cartile nedeschise despre pasari, iar el era imobilizat de imensitatea muncii pe care o avea de facut in acel moment. Atunci, tatal meu s-a asezat langa el, si-a pus un brat in jurul gatului sau si i-a zis: „Pasare cu pasare, amice. Ia-o pasare cu pasare”.>>

 

Foto: Shutterstock.com; pasari

9. CARL SAGAN: Dezvolta-ti o gandire crtica!

"Uita-te la mai mult decat o singura ipoteza. Daca e ceva ce trebuie explicat, gandeste-te la toate modurile diferite in care ar putea fi explicata. Apoi gandeste-te la toate testarile pe care le-ai putea folosi ca sa demontezi, in mod sistematic fiecare dintre alternative. Ceea ce supravietuieste, ipoteza care rezista in aceasta selectie Darwiniana, dintre multiplele ipoteze de lucru, are cea mai mare sansa sa fie cel mai adevarat raspuns".

  • Carl Edward Sagan (9 noiembrie 1934 – 20 decembrie 1996), cunoscut astronom si astrofizician american, si-a adus o mare contributie la promovarea si popularizarea stiintei. A fost pionier al exobiologiei si fondator al programului de cautare a inteligentei in Univers (SETI - Search for Extra-Terrestrial Intelligence). Este cunoscut in lumea intreaga datorita cartilor sale cu tema stiintifica.

10. REBECCA SOLNIT: Ai curajul de a te pierde pentru a te regasi!

"Lasa usa deschisa necunoscutului, lasa usa deschisa intuinericului. De acolo apar cele mai importante lucruri, de acolo vii si tu si acolo te vei intoarce".

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Accesorii perfecte pentru Paște de la CCC TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte
  • Rebecca Solnit (nascuta in 24 iunie, 1961) este o scriitoare care traieste in California. Ea scrie pe o varietate de subiecte, inclusiv mediul inconjurator, politica si arta.

Articolul are la baza o idee originala de https://www.brainpickings.org


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri