3 Iunie 2015 publicat în Cultura 7 share-uri

'De la baroc la Maria Tanase' este o calatorie muzicala prin cea mai mare parte a genurilor clasice, de la baroc la muzica romaneasca si, în acelasi timp, un potpuriu de simtiri, trairi, emotii pe care artista le-a cules în cariera sa.

Comunicat de presa

Soprana Irina Iordachescu va sustine pe data de 6 iunie 2015, la ora 19.00, la Ateneul Roman, un spectacol de exceptie in care cei 15 ani de activitate artistica se aduna fericit pentru a-l omagia pe tatal ei, baritonul Dan Iordachescu, o valoare incontestabila a muzicii, cu peste 1000 de spectacole de opera pe cele mai mari scene ale lumii.

“De la baroc la Maria Tanase” este o calatorie muzicala prin cea mai mare parte a genurilor clasice, de la baroc la muzica romaneasca si, în acelasi timp, un potpuriu de simtiri, trairi, emotii pe care artista le-a cules în cariera sa.

Irina Iordachescu il va avea alaturi pe Stefan Doniga, un pianist a carui cariera solistica este apreciata de public si de critica de specialitate. Invitatii speciali vor fi maestrul Marin Cazacu, violoncelist de renume international si mezzosoprana Cristina Iordachescu-Iordache.

Spectacolul este sustinut de catre Asociatia Culturala ''Societatea Muzicala". Biletele sunt disponibile la casa de bilete a Ateneului Roman.

Despre Irina Iordachescu:

Irina Iordachescu este de 10 ani Prim Solista a Operei Nationale Bucuresti si colaborator permanent al Filarmonicilor de Stat din Romania din anul 2000.

Palmaresul sau cuprinde premii importante la concursuri nationale si internationale ca : IONEL PERLEA (Romania), MIHAIL JORA (Romania),G.B. VIOTTI (Italia), MARIA CALLAS (Grecia), SYLVIA GESZTY (Spania), VICENZO BELLINI (Italia), IVC– s’ HERTOGENBOSH (Olanda) si ALFREDO GIACOMOTTI (Italia). I-au fost acordate :“ Premiul pentru cel mai bun solist de opera din Romania”- Revista VIP si Premiul ''Iosif Sava''- Radiodifuziunea Romana.

A avut roluri principale pe marile scene ale lumii, în productii de opera si concerte cu orchestra: Teatro alla Scala-Milano,Teatro Dante Alighieri-Ravenna,Teatro Municipale di Piacenza,Teatro Massimo V. Bellini - Italia, Glyndebourne Opera Festival - Anglia, Sankt Margarethen Opernfestspiele - Austria, Isaac Stern Auditorium Carnegie Hall - New York,Teatrul Perez Galdos Las Palmas -Spania, Ateneul Roman, Filarmonica George Enescu, Bergen Opera - Norvegia, Vaasa City Concert Hall - Finlanda, Sala de Concerte P.I. Ceaikovski - Moscova si Filarmonica din Sankt Petersburg - Rusia, Sala Mare a Filarmonicii Mulhouse – Franta , Salle Flagey – Bruxelles - Belgia, Theater Capitole Gent & SB – Vlaamse Opera Antwerpen – Belgia, Abay State Opera House – Almaty,Kazakhstan, KIOI Concert Hall – Tokyo/Japan.

Irina este absolventa a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri