26 Mai 2015 publicat în Cultura 13 share-uri

Pentru prima data tango-ul, genul emblematic argentinian, patrunde in spatiile incarcate de istorie ale Castelului Peles si Palatului Brancovenesc de la Mogosoaia.

Cu ocazia editiei a II a a Turneului National “Va place Tango?”, violoncelistul Razvan Suma, alaturi de: Analia Selis, voce si Julio Santillán, chitarist si compozitor vor concerta sambata 30 mai, ora 16, la Sinaia, in cadrul Stagiunii Sunetul Muzicii si duminica 31 mai ora 12 in inchiderea editiei a IV a a Mogosoaia ClasicFest.

„Va place Tango?” - 2015, aduce o noutate conceptuala turneului: pe langa aranjamentul inedit pentru violoncel, chitara si voce, repertoriul a fost extins pentru a cuprinde alaturi de piese celebre semnate de cei mai cunoscuti compozitori ai genului – Astor Piazzolla, Carlos Gardel si Sebastián Piana -interpretate in stilul traditional original, creatii compuse de Julio Santillán si o serie de tangouri din repertoriul de gen romanesc.

Cei trei muzicieni sunt nume bine cunoscute pe scenele romanesti si internationale. Violoncelistul Razvan Suma, solist concertist al Orchestrelor si Corurilor Radio, a sustinut sute de recitaluri si concerte in Romania si in strainatate. A evoluat, alaturi de pianistul spaniol Josu Okiñena, in sali prestigioase ca Auditorio Nacional de Madrid si Teatro Colon din Buenos Aires si a colaborat cu nume sonore ale scenei artistice internationale: Maxim Vengerov, Cvartetul Voces, Silvia Marcovici, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Christian Badea sau Misha Katz.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Originara din Argentina, Analia Selis a devenit in ultimii ani una dintre cele mai cunoscute si apreciate voci exotice din peisajul muzical romanesc. A fost invitata sa deschida evenimente muzicale de inalta tinuta artistica – concertele sustinute in Romania de Buena Vista Social Club, Juanes, Natalie Imbruglia, Septeto Nacional de Cuba. Analia este cunoscuta publicului din Romania mai ales pentru promovarea inspirata, adesea cu elemente de scenografie autentica, a muzicii din tara ei natala, Argentina.

Compozitor, chitarist si orchestrator argentinian, Julio Santillán a inregistrat peste 40 de CD-uri cu muzicieni din intreaga lume. A inceput studiile muzicale in Argentina pentru a le continua ulterior la Berklee College of Music din Boston (Statele Unite). A lucrat, ca orchestrator si compozitor, pentru spectacole de teatru, filme, inregistrari si concerte live ale unor artisti de prima marime din SUA si Europa. In abordarile sale componistice, combina elemente ale muzicii traditionale argentiniene cu jazz si muzica clasica.


Pentru mai multe detalii despre turneul national „Va place Tango?” - consultati pagina www.razvansuma.com, dar si site-urile: https://mogosoaiaclasicfest.wordpress.com/ si https://stagiuneasunetulmuzicii.wordpress.com

Accesul la Castelul Peles se face pe baza de invitatie, care poate fi obtinuta completand un formular pe site-ul https://peles.ro/concertul-sunetul-muzicii-iii-editia-a-v-a/

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

*****

Organizatori Mogosoaia ClasicFest: Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti, Asociatia Culturala “Pro Valores”, Radio Romania Cultural, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si ExcesMusic

Organizatori Stagiunea Sunetul Muzicii: ExcesMusic, Muzeul National Peles si Radio Romania Cultural.

Parteneri Stagiunea Sunetul Muzicii: Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania prin Programul “Oportunitati la tine acasa”, Radio Romania Cultural, Asociatia Cultural – Sportiva Pro Valores.

Parteneri media: Radio Romania Muzical, Observator cultural, Port.ro, Agentia de carte.ro, Onlinegallery.ro, Calendar evenimente, SensoTV, Ziarul Metropolis, Bucuresteni.ro, Best Event.

Producatori turneu : Centrul Cultural Media Radio Romania si Asociatia Culturala „Analia Selis”

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri

Co-producator turneu: Radio Romania Regional
Eveniment sustinut de Sensiblu
Partener official turneu: BMW
Proiect cofinantat de Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania
Transportatori oficiali turneu: Air France si KLM

Parteneri media turneu:
Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Radio Romania Actualitati, Orchestrele si Corurile Radio Romania, TVR 2, Romania Libera, Catavencii, Romania TV, Hotnews.ro, Sapte Seri, Business Review, Revista Cariere, Forbes Romania, Ziarul Metropolis, 9 AM News, Kudika, Garbo, Urbo.ro, Media Trust.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri