22 Mai 2015 publicat în Cultura 126 share-uri

2014: 0 Odisee Pamanteana este un alt mod de a face comedie, este un spectacol caruia nu ii poti rezista.

Suntem anosti, obositi, stresati, avem probleme in dragoste… Totul pare banal uneori, nimic nu ne mai amuza cu adevarat. De aceea ar trebui sa ne lasam uneori pe mainile experimentate ale actorilor de comedie. De la un spectacol cum este 2014: 0 Odisee Pamanteana te intorci recalibrat la maxim, zambind cu pofta cu fiecare particica din tine. Ai sansa sa vezi spectacolul in data de 24 mai, in cadrul Festivalului de Comedie 2015.

2014: 0 Odisee Pamanteana este un alt mod de a face comedie, este un spectacol caruia nu ii poti rezista. Cei sase actori fac o demonstratie nemaipomenita de ironie la adresa societatii contemporane. Si, pentru ca are la baza lucrul cu improvizatia - profesionistii au stat in sala de repetitii cu camera de filmat, au jucat peste x scene, iar cele mai bune au intrat la scenariu si au format un spectacol intreg de teatru – este imposibil ca spectatorul sa nu se regaseasca in scene de comic situational pe care le traim adesea in viata cu zi cu zi, dar asupra carora nu avem poate, inspiratia necesara sa reflectam cu un strop de haz.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Nu-i nimic! Au facut acest lucru pentru noi regizorul Radu Dragomirescu si actorii Radu Bucalae, Catalin Cosarca, Smaranda Gabudeanu, Mihai Nita, Andrei Negoita, Iulian Sfircea. Iar la Odiseea Pamanteana se rade! Realmente se rade. Si simti ca acest spectacol este facut cu toata responsabilitatea pentru emotiile noastre pozitive si cu mult talent. La sfarsitul Odiseei ramai cu lacrimi in ochi. De buna-dispozitie. Si cu replici savuroase, dar si amintirea unor momente fata de care nu ai cum sa nu exclami, fix in aceeasi nota umoristica: „EPIC!”

De exemplu, veti descoperi relatiile de putere din cadrul societatii in dialogul unor „gaste” carismatice care zboara spre tarile calde. Actorii in ipostaze de pasari personificate pun in paradigma comica relatia lider - subalterni, iar scena aceasta ramane imprimata in memorie, ca multe alte momente ale spectacolului, cum ar fi spre exemplu un obsesiv „te pup” spus pe un anume ton, de care nu m-am despartit nici dupa doua saptamani de la vizionarea show-lui umoristic.

Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad

Ceea ce ar mai fi de remarcat in legatura cu aceasta productie de teatru contemporan este calitatea jocului celor sase actori. Sunt foarte talentati. De exemplu, scena cu cablu HMDI imbina atat de multa expresie actoriceasca si atat de mult umor, incat nu poti sa nu te gandesti de unde au avut atat de multa inspiratie si in acelasi timp atata energie sa o desfasoare, pentru ca ceea ce fac actorii acolo cu fetele schitand grimase mai expresive decat cele din desene animate si pe un fundal sonor asigurat de onomatopee, e absolut incredibil!

E drept, ca din perspectiva de gen, mi-ar fi placut ca si feminitatea sa fie mai bine reprezentata prin prezenta mai multor actrite. In orice caz, spectacolul isi indeplineste admirabil functia – aceea de a ne face sa radem in hohote si de a ne arata absurditati ale oraselor in care traim si pe langa care poate, trecem in fiecare zi. E un spectacol care te trezeste. Din amorteala. :)

Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici”

<<In primul rand, “Odiseea” nu prezinta o singura, defintiva poveste, fiind constituita dintr-un corp de povesti, nu chiar unitar.

In al doilea rand, textele sunt scrise de insisi actorii si regizorul – Radu Bucalae, Catalin Cosarca, Smaranda Gabudeanu, Andrei Negoita, Mihai Nita, Iulian Sfircea, Radu Dragomirescu.

In al treilea rand, fiind tineri, actorii si regizorul au curajul specific varstei lor – gandesc si joaca dincolo de canoane, sunt intimi cu improvizatia, au un umor pe care nu si-l infraneaza>>, noteaza tehnic, Ziarul Metropolis

Odiseea provoaca haz dar este o sursa de reflectie. Si este ceea ce avem nevoie in lumea accelerata de astazi. Este un spectacol pentru noi toti si am apreciat deschiderea aceasta inteligent construita, catre publicul larg de toate varstele care pleaca acasa incarcat de energie pozitiva, dar si cu o noua perspectiva asupra societatii romanesti cu care, poate nu era obisnuit: comicul, in locul lamentarilor neproductive, nesfarsite!

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Ghid pentru alegerea mobilierului interior 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

2014: O Odisee Pamanteana este primul spectacol de teatru din Romania nascut 100% din jocul actorilor. 6 actori din diferite trupe de improvizatie din Bucuresti au pus la cale o creatie care ramane batuta-n cuie, cand de obicei o scena de improvizatie nu se mai repeta niciodata. Regizorul Radu Dragomirescu a strans un grup de improvizatori profesionisti cu care a stat in sala de repetitii cu camera de filmat, au jucat peste x scene, iar cele mai bune au intrat la scenariu si au format un spectacol intreg de teatru. De aici si mecanica piesei care este de sketch comedy, un concept cu totul nou pentru publicul roman.

Pe 24 mai, la sala noua a Teatrului de Comedie, ai sansa sa vezi aceasta comedie contemporana care abordeaza societatea nu ca un proces indelungat de nemultumire asa cum esti obisnuit, ci dintr-o perspectiva comica. Este un spectacol explicit pana la limita bunului simt si daca simti ca s-a depasit, atunci te regasesti in totalitate. Poate fi scandalos, amuzant, isteric, tandru, adevarat, intens.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM?

Distributie

Radu Bucălae, Catalin Cosarca, Smaranda Gabudeanu, Mihai Nita, Andrei Negoita, Iulian Sfircea

Regie - Radu Dragomirescu
Scenografie - Maria Dore
Light Design - Aurel Palade
Asistent regie - Ioana Manescu

O productie a Centrului Cultural pentru UNESCO Nicolae Balcescu

Poti achizitiona biletul de aici: https://bilete.comedie.ro

de Julia S.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri