9 Aprilie 2015 publicat în Cultura 4 share-uri

Veste excelenta pentru pasionatii operelelor lui Herni Matisse. Acestea se afla pentru prima oara in Romania si pot fi admirate la Palatul Noblesse.

Palatul Noblesse - Centru de Arte si Evenimente gazduieste, in perioada 7 aprilie-7 iunie 2015, prima expozitie din Romania semnata de Henri Matisse formata din 83 de lucrari de litografie. Acestea au fost aduse in tara prin intermediul Asociatiei Culturale Noblesse, iar expozitia „Capodopere ale artei grafice” este unica pentru ca este prima dedicata exclusiv lui Matisse.

Expozitia cuprinde colaje si lucrari de grafica din serii precum „Jazz” sau „ Florilege des Amours” , unele dintre acestea fiind expuse in diferite mari muzee ale lumii. Litografiile sunt realizate de catre artist in perioada 1945- 1950, fiind valoroase mai ales prin mesajele pe care le transmit. Adevarate declaratii de dragoste sau manifeste pentru culoare, lucrarile lui Matisse atesta calitatile extraordinare ale acestuia ca desenator si ilustrator. Mai mult decat atat, este printre primii artisti ai acelor timpuri care are curajul sa experimenteze forme, figuri si culori. A aratat lumii ca atunci cand formele se micsoreaza, culorile acestora vor fi scoase mai bine in valoare, contrastand cu fondul lor. Matisse se numara printre marile genii ale desenului, reusind ca printr-o linie mica si simpla sa exprime sentimentele modelului sau.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

“Prin <<Capodopere ale artei grafice >> va invitam sa parcurgeti un traseu memorabil și sa va transpuneti in viața unicului artist pe care Pablo Picasso l-a admirat si despre care a recunoscut ca <<Este cel mai bun dintre noi>>. Prin aceasta expoziție asistam la un spectacol ce ne poarta pe traseul urmat de artist in cautarea fericirii si a creativitatii. Expozitia isi propune sa arate si latura determinata a artistului care, desi infrunta greutați fiind forrat sa se retraga la Nisa din cauza celui de al II-lea Razboi Mondial, dar si pentru ca este bolnav de cancer, a reusit sa infloreasca in fiecare zi continuand sa impresioneze si astazi”, declara Adela Mara, director cultural al Asociatiei Culturale Noblesse.

Gazduirea acestei expozitii de catre Palatul Noblesse - Centru de Arte si Evenimente nu este intamplatoare, acesta fiind o capodopera a arhitecturii romanesti, un spatiu unic prin eleganța si prin istoria sa.

TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

“Infiintarea Asociatiei Culturale in 2014 inseamna asumarea responsabila si cu intreaga convingere a unui marketing cultural de valoare, asumat 100% de toate brand-urile din Noblesse Group, respectul si sustinerea valorilor culturale romanesti si internationale. Principala misiune a Asociatiei Culturale Noblesse este organizarea de evenimente culturale de exceptie pentru a da viata acestei cladiri istorice din Bucuresti inestimabile ca si mostenire si contribuirea alaturi de voci la promovarea capitalei noastre dragi, ca o importanta destinatie turistica din punct de vedere cultural”, a declarat Loredana Preda, CEO Noblesse Group.

Expozitia poate fi vizitata in timpul saptamanii intre 10.00-19.00 in baza unei programari telefonice, iar pretul unui bilet este de 45 de lei. De asemenea, pentru a marca prezenta acestor lucrari, dar si pentru a oferi o alternativa culturala de petrecere a timpului liber, in fiecare sambata, la Palatul Noblesse, se va organiza “Rendez-vous cocktail avec Henri Matisse” la care vizitatorii vor putea gusta delicii culinare, vor beneficia de un tur privat al Palatului si al expozitiei, iar pretul unui bilet va fi de 90 de lei. Pentru ca Asociatia Culturala Noblesse se implica activ in actiuni de promovare si sustinere a culturii, in timpul saptamanii, elevii si studentii vor beneficia de intrare gratuita in baza unei legitimatii valabile.

Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri