Pe 27.11.2014, artistele Mirela Traistaru, Raluca Ghideanu, Dora Von Grosskarol si-au expus in fata prietenilor, intr-o atmosfera extrem de calduroasa, rezultatul celor doua saptamani de introspectie.

Comunicat de presa

In aceasta seara, s-au deschis usile celui mai atipic vernisaj al anului - o expozitie in care am avut in fata ochilor ganduri, sentimente si trairi care ne-au ajutat sa intelegem, sa ne intelegem, sa visam alaturi de gandurile de jurnal transpuse in picturi si sculpturi inedite.

O camera goala transformata pana la ultimul centimetru de perete si podea intr-un tablou al trairilor celor trei artiste. Din momentul in care treci pragul salii vei avea sentimentul ca patrunzi intr-un tablou al spatiului interior al artistului si ca devii parte din el.

Intreg decorul a fost completat de oameni interesanti, frumosi, iubitori de arta. Incepand cu ora 19.00, European Art Gallery a devenit un loc al prieteniei, oriunde te intorceai vedeai barbati, femei, copii care priveau cu admiratie exponatele. Am fost martori la transformarea eu-ului individual in EU colectiv si am admirat proiectiile propriilor introspectii alaturi de peste 150 de invitati.

Ne-am imprietenit cu totii sau ne-am imprietenit cu noi (dupa cum va place ar spune cineva), am povestit despre mostenire, despre "respect si datorie, despre crez si samanta, despre fiecare dintre noi proiectat in ARTA", la un pahar de vin, indulciti de candy-bar-ul oferit cadou de catre Cofetaria Armand.
Iar cand prajiturile sunt realizate tot de artisti, efectul este unul pe masura. O data la cateva minute, cate un domn elegant sau o doamna cocheta isi exprima incantarea. Un rasfat al papilelor gustative - cele mai gustoase trufe cu ciocolata.

Prima fila din jurnalul de introspectie a fost desprinsa de Pandorra, cei care au au contribuit la realizarea acestui eveniment - florile ciresului japonez dupa ploaie vor pleca in 2 saptamani la sediul companiei care scrie si respira povesti.

Asa, a urmat o calatorie in cautarea paginii de jurnal preferate - si ca sa nu existe dubii pagina de jurnal era chiar o bucata din panza realizata de catre artiste. O data aleasa aceasta va deveni tabloul ales al celor ce au decis sa achizitioneze un altfel de tablou, o pagina de viata si traire, o adiere din sufletul unui artist.

Cele trei artiste vor fi alaturi de vizitatori inca doua saptamani de la incheierea vernisajului Puteti pasi in paginile Jurnalului de Introspectie pana pe data de 15 Decembrie, la European Art Gallery, Bd. Regina Maria 18.

Paginile sun pe pereti, pe mese sau podele si asteapta sa fie desprinse. Ce cadou mai special de Craciun? Puteti sa achizitionati povetea voastra din povestea lor.

"Nu a fost numai un vernisaj, a fost o sarbatoare", ne-a marturisit artista Mirela Traistaru, cu lacrimi in ochi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri