21 Octombrie 2014 publicat în Cultura 5 share-uri

A cui este scoala copiilor de ieri si de astazi? In ce institutii vrem sa-nvatam? De ce ne e frica sa gresim?

Daca fiecare copil ar putea sa spuna ce gandeste fara sa-i fie teama ca greseste, daca Miorita n-ar fi mereu despre transhumanta, daca istoria n-ar fi scrisa mereu de cei care au puterea, daca ipotenuzele, catetele, Horea, Closca si Crisan, sesurile si podisurile, dacii si romanii, Ana cu merele ei si Calin file din poveste s-ar intalni undeva in mintile noastre si-am intelege de ce le invatam, atunci poate ca scoala ar fi despre fiecare dintre noi. Despre povestile si intrebarile noastre care n-au loc in scoli in care ce trebuie sa-nvatam ne reprezinta prea putin. Despre tot ce simtim si tot ce gandim in institutii care ne vor, adesea, cuminti, dresati si supusi.

Amintiri din epoca de scoala este un spectacol despre amintiri personale legate de universul scolii, despre reintalnirea cu noi la scoala, in banci si la tabla, cu fricile, greselile, tacerile si asteptarile noastre, cu minutele in care am visat cai verzi pe peretii claselor in care profii ne-au ridicat in picioare pentru ca n-am fost atenti. Pentru ca n-am fixat ecuatia. Pentru ca n-am dat raspunsul corect. Pentru c-am vorbit neintrebati.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Spectacolul porneste de la experientele personale pe care echipa proiectului le-a avut in anii de scoala, documentand si fictionalizand momente de confruntare cu profesori, parinti si colegi. Povestile personale sunt insotite de reflectii asupra sistemului de educatie din Romania, care transforma scoala intr-un teritoriu al luptei pentru putere.

Spectacolul se va juca la Teatrul de Comedie, Sala Noua (Str. Sfanta Vineri nr. 11) dupa urmatorul program:

- 20 octombrie, ora 20:00 (Avanpremiera)
- 21 octombrie, ora 19:00 (Premiera)
- 23 octombrie, ora 11:00
- 27 octombrie, ora 19:00
- 30 octombrie, ora 19:00

Intrarea este gratuita. Pentru rezervari sunati la 0726218245 sau trimiteti un mail pe adresa vreauscoalamea@gmail.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri