Romania 1975: Cei mai misteriosi indragostiti intr-o fotografie celebra. Sunt de negasit dupa 39 de ani si asa, indragostitii lui Henri Cartier-Bresson nu ne dau pace.

Henri Cartier-Bresson este unul dintre cei mai mari fotografi ai lumii. El este considerat a fi parintele foto-jurnalismului. In anul 1975 el a intreprins o calatorie in Romania, fiind primul fotograf dintr-o tara necomunista care a avut voie sa surprinda imagini de aici, iar de atunci, fotografia a doi tineri indragostiti intr-un tren CFR a facut inconjurul lumii.

  • „Fotografia nu este precum pictura, exista o fractiune de secunda creativa atunci cand surprinzi o imagine. Ochiul trebuie sa vada o compozitie sau o expresie pe care viata insasi ti-o ofera si trebuie sa stii, prin intuitie, cand sa apesi pe butonul camerei. Acela este momentul cand fotograful este creativ, Oop! Momentul! Odata pierdut, este pierdut pentru totdeauna.” Henri Cartier-Bresson pentru Washington Post, in 1957.

Fotografia „In tren, Romania 1975” este de o frumusete bantuitoare. Bresson a surprins pacea si iubirea adanca dintre doi tineri adormiti. S-au desfasurat mai multe campanii pentru identificarea celor doi, astazi cu siguranta in varsta de peste 60 de ani, dar indragostitii sunt de negasit…

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Acum, fotografia surprinsa intr-un tren din Romania in anul 1975, este celebra in toata lumea si este o eticheta pentru stilul inconfundabil al marelui fotograf Henri Cartier-Bresson, dar si un simbol al iubirii care transgreseaza limitele timpului.  De exemplu, Muzeul de arta contemporana din orasul italian Lucca, organizand o retrospectiva Henri Cartier-Bresson, anul trecut, a promovat intens aceasta fotografie:

Vedeti fotografiile pe : Facebook Lu.C.C.A Museum

El o protejeaza pe ea, cu mana dreapata care ii cuprinde capul. Se vede ca sunt osteniti. Sunt toropiti intr-un somn adanc care le tradeaza iubirea sincera. Unghiul prin care i-a surprins Bresson face sa para ca cei doi sunt atat de aproape de privitor, iti creeaza iluzia ca te afli pe bancheta din fata si retraiesti acest moment de tandrete.

Cei doi par a fi tinerii alternativi ai epocii, naturali, el cu parul valvoi si cu verigheta pe deget, ea o frumoasa cu fruntea inalta – Oare ce vise aveau pe-atunci? Si cate oare li s-au implinit?

Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Cum tratăm cancerul cu ajutorul medicinei integrative și soluții din medicina biologică? Medicii români au ocazia să ȋnvețe de la unul din fondatori - medicul elvețian Thomas Rau Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Fotografia are un titlu minimal. Nu ne trimite neapart cu ganul la iubirea dintre doi oameni - „In tren, Romania 1975”. Dar uite ca trenul, atunci ca si acum, este locul unde cele mai autentice povesti prind viata. Chiar daca nu mai stim nimic despre cei doi indragostiti, surprinsi intr-o clipa de iubire de catre un mare fotograf, mintea ne poarta prin tot felul de povesti despre ei doi.

Am vrea sa credem ca au avut si poate inca mai au o casatorie frumoasa, ca au trait momente nenumarate, asemenea celui pe care l-a fotografiat Bresson...

Vedeti mai multe fotografii de Henri Cartier-Bresson:
 

Iti mai recomandam si:

Anais Nin: Cel mai frumos citat despre DRAGOSTE si INTIMITATE, din toate timpurile!

5 fotografe remarcabile pe care trebuie sa le cunosti

Cum sa recunoastem o fotografie deosebita

Foto homepage: Shutterstock.com; cuplu, calatorie

Editura Publisol lansează volumul II din seria „Carol al II-lea - Între datorie și pasiune. Însemnări zilnice (1904-1951)” Promenada Mall găzduiește cea de-a șasea ediție a Green Tech & Film Festival, între 29 martie – 7 aprilie Prietenii imaginari la copii – motiv de ingrijorare sau nu?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri