15 Mai 2014 publicat în Cultura 9 share-uri

Mai putin de 2 saptamani pana la Art Safari, Pavilionul de Arta Bucuresti, cel mai important eveniment dedicat artelor plastice, ce va avea loc in perioada 22-25 mai, in piata George Enescu (Piata Palatului Regal)!

Comunicat de presa

Peste 100 de muzee si galerii de arta din Romania, Germania, Italia si Austria, 350 de artisti romani si straini, sase sectiuni de prezentare, un spatiu cu traditie culturala puternica si nenumarate experiente unice traite de fiecare vizitator. Astfel se anunta cel dintai pavilion profesional si public de arta din Romania, a carui miza este sa aduca Bucurestiul artelor vizuale in randul marilor metropole occidentale.

Prima editie a Pavilionului de Arta ART SAFARI Bucuresti, care va avea loc in perioada 22 – 25 mai, prezinta publicului piata de arta dintr-o perspectiva nemaintalnita pentru un stat est-european fost comunist: ca un nucleu de dezvoltare sociala, educationala si economica. Sub alura de eveniment cultural initiator al unei miscari culturale romanesti active, ART SAFARI propune un program accesibil tuturor celor care indraznesc sa includa arta in propriul stil de viata.

Una dintre cele mai asteptate sectiuni de publicul larg este cea de Muzee si institutii culturale, care o sa-i incante pe vizitatori cu opere ale Marilor Maestri. Dintre acestia ii enumeram pe Aman, Grigorescu, Andreescu, Luchian, dar si Tonitza, Pallady, Petrascu, Ressu etc. Vor fi prezente si doua selectii muzeale cu opere ale avangardei romanesti internationale – Victor Brauner, Marcel Iancu, Hermann Maxy, Hans Mattis Teutsch etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate

Nici bornele importante ale postmodernismului romanesc nu au fost ignorate in participarea muzeala, de la gruparile revolutionare timisorene 111 si Sigma, la creatorii de scoala Corneliu Baba, Alexandru Ciucurencu ori Horia Bernea. Totodata celebrele scoli/colonii regionale de pictura precum Colonia de Balcic si Scoala de la Baia Mare vor fi prezente cu opere de referinta ale muzeelor locale.

Nici sectiunea de arta contemporana nu va fi mai prejos, curiozitatea vizitatorilor fiind antrenata de expozitiile a peste 25 de galerii aflate in topul galeriilor confirmate. Dintre acestea amintim de Galeria Posibila – prima galerie privata de arta contemporana din Bucuresti (2003), Anaid Art Gallery din Bucuresti deschisa in 2004, Fundatia Interart Triade (Galeria Jecza) din Timisoara, Galeria X.Y.Z (Fundatia Intact) din Cluj-Napoca, AnnArt Gallery din Bucuresti, dar si Galeria Wolkonsky din Germania, Five Plus Art Gallery din Austria, Studio Ambre si UFOFabrik din Italia.

Sheraton Bucharest Hotel propune brunch-ul de Paște sub conceptul The Art of Gathering Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri

Pentru a inlesni perceptia pietei de arta ca un motor social si economic, accesibil oricui, si pentru a conecta romanii si strainii de pretutindeni la universul artistic romanesc, istoric si actual, ART SAFARI propune un program de conferinte, lansari de carte, performance-uri si proiectii video unite sub titulatura „Arta in Dialog”, la care vor participa specialisti din lumea artei din Romania, Olanda, Turcia, Polonia si Ungaria. Astfel, cel dintai obiectiv al Pavilionului de Arta ART SAFARI Bucuresti este de a da tonul unor schimbari majore in ceea ce priveste relatia dintre artist – galerie – colectionar, dintre institutiile de cultura si piata de arta, dintre intregul sistem cultural si publicul larg.

Publicul este asteptat sa viziteze si sa admire operele celor mai importanti artisti romani ai tuturor timpurilor gazduiti de Pavilionul de Arta Art Safari Bucuresti in perioada 22-25 mai 2014.

Bentițele de păr statement – accesoriul suprem și stilat al acestei primăveri pentru un look ca de regină


Foto tablouri:

Camil Ressu, Aise

Tonitza, Fetita in alb

Victor Brauner, Poetul Geo Bogza arata capului sau peisaj cu sonde

Heghedus, Hercule


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri