25 Aprilie 2014 publicat în Cultura 2 share-uri

Muzica este cea mai simpla modalitate prin care ne putem oferi clipe frumoase, muzica ne duce in alte dimensiuni si provoaca emotii unice. Muzica ne poate da senzatia de zbor!

Compozitorii si producatorii contemporani ma fascineaza de multa vreme: modul cum reusesc sa transmita emotii puternice, combinand estetica muzicala clasica, minimalista si tehnici contemporane.

Acestea sunt 8 dintre cele mai frumoase compozitii contemporane. Va invit cu mine, in aceasta calatorie unica CHILL, PIANO, LOUNGE. La pozitia a 5-a se afla producatorul pe care il admir enorm pentru complexitatea muzicii sale, pentru trairile pe care reuseste sa le redea prin sunetele ce par a fi cuvinte, atingeri, ganduri intime sau priviri.

1. Amore (trad. Iubire) - Ryuichi Sakamoto

Ryuichi Sakamoto este unul dintre cei mai cunoscuti compozitori contemporani. Este un japonez excentric si sensibil a carui muzica transcede spatiul delimitat al continentelor. Sa fie aceasta, cea mai frumoasa exprimare muzicala a cuvantului "Iubire"?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

2. Spiegel im Spiegel (trad. Oglinda in Oglinda) - Arvo Pärt

Arvo Pärt este un nume grandios al muzicii… Ne impresioneaza prin modul in care, muzica sa aduce sacralitatea in suflet. Sunetele legate de compozitorul estonian poarta o aura sfanta de pace si lumina. Ascult melodia aceasta ori de cate ori sunt foarte trista. Este incredibil cat de multa liniste aduce. "Spiegel im Spiegel" a intrat cu siguranta, in istoria muzicii.

3. Dream (trad. Vis) – John Cage

John Cage este un influent compozitor american ce a trait in secolul XX. Un adevarat avangardist, a schimbat regulile in compozitia muzicala, dar a influentat si artele performative. „Dream” este una dintre lucrarile sale mai accesibile, o melodie atat de calma, ce te poarata lin in departari.

4. Fjögur píanó (trad. Patru piane) - Sigur Rós

adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Islandezii de la Sigur Rós, prin muzica lor absolut unica, eterica, minimala, rece, deosebit de artistica, sunt unii dintre cei mai aclamti muzicieni contemporani, cu numerosi fani fascinati in intreaga lume. Sigur Ros creeaza mereu o estetica aparte combinand adesea muzica si imaginile. Acesta este un videoclip scurt-metraj emotionant, pe muzica celor patru piane:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri