Sarbatoarea Invierii si zilele premergatoare sunt impresurate de un farmec aparte... Fiecare suflet simte nevoia de a se adanci in Pace si Bunatate. Chemarea Divinului si a Intelepciunii este parca mai puternica. De aceea, cuvintele parintelui Nicolae Steinhardt sunt astazi, atat de rezonante. Si nu conteaza religia sau cultura din care facem parte, oameni precum Steinhardt ne releva ca adevarul este de fapt, unul singur.

1. Lumea aceasta zadarnica si in care ni se hotaraste soarta pe vecie nu este atat de neimportanta, de zadarnica si de iluzorie de vreme ce Hristos a venit sa moara aici.

2. Durerea fara deznadejde e ca mancarea fara sare, sau ca nunta fara lautari.

3. Daruind lumina pe care nu o ai, o vei dobandi si tu.

4. Cu o singura vorba - aidoma buretelui care curata tabla neagra ori gumei care sterge scrisul de pe hartie – Hristos desfiinteaza intregul nostru trecut, oricat ar fi de intunecat si de murdar.

5. Si ce inseamna a-ti fi tie insuti fidel, conditiei tale de om? A nu savarsi nimic de care sa-ti fie apoi scarba ori rusine.

6. Prieten se numeste omul care te ajuta fara ca verbul sa fie urmat de un complement circumstantial de timp sau de loc sau de mod.

7. De ce ii este omului de astazi foame? De iubire si de sens.

8. Drumul catre iubire se ingusteaza cand ne uitam spre ceilalti de la inaltimea vulturilor aflati in zbor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

9. Ochii nostri nu sunt conceputi pentru dispret, ci pentru a exprima cu ei chipul iubirii ce se cazneste sa iasa din sufletele noastre.

10. Vrem sa fim iertati dar nu suntem dispusi sa iertam si noi. Vrem sa ni se acorde atentie si sa ne fie luate in seama toate drepturile, dorintele, de nu si capriciile, luam insa foarte grabit si imprastiat aminte la nevoile, doleantele si solicitarile celorlalti.Ceilalti! Ei ne apar undeva, departe, un soi de fantome pierdute in ceata. Ni se pare de fapt, ca toti cei din jurul nostru au obligatii fata de noi, iar noi fata de nimeni,niciodata.Toate ni se cuvin, tot ce facem e bun si indreptatit, numai noi avem intotdeauna dreptate.

Foto: ro.wikipedia.org

Foto homepage: Shutterstock.com; cer, porumbei, porumbei in zbor


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri