Calatorim in toata Europa, ajutati doar de cartea de identitate. Avem astazi prieteni din toata lumea, gratie usurintei cu care putem sa comunicam si sa ne deplasam. Lumea are din ce in ce mai putine mistere. Strainii sunt la randul lor tot mai interesati de Romania si isi exprima entuziasmul cu privire la locurile si oamenii de aici.

Daca prietenii tai din strainatate te-ar intreba despre Romania si minunatiile sale, tu ce i-ai spune? Care ar fi motivele pe care le-ai invoca, spunandu-le ca merita intr-adevar sa vina sa vada Romania?
 

Noi incepem o lista lunga, prezentand 7 motive pentru care Romania merita sa fie vizitata si care in acelasi timp, pe noi ne fac mandri ca ne-am nascut aici si ca aceste locuri si-au pus intr-un fel sau altul, amprenta asupra noastra.

1. Bucurestiul este al doilea „Cel mai Cool oras din Europa”

Site-ul frantuzesc Slate a nominalizat Bucurestiul, capitala Romaniei, ca fiind al doilea cel mai cool oras din Europa, dupa Lisabona. Reporterii de la acest site au ajuns la aceasta concluzie analizand viata de noapte a orasului, pretul berii si numarul de studenti care locuiesc aici. Oamenii din Bucuresti se distreaza incredibil de bine si nu au deloc nevoie de prea multi bani in acest sens.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline De Paște bucură-te de zile însorite, relaxare și shopping la ParkLake! Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste

Fotogrfia de mai jos ne demonstreaza ca Bucurestiul este intr-adevar unul dintre cele mai cool orase din Europa. Fotograful Dani Ionita fotografiaza dansatori in diverse locuri din Bucuresti. Aici, pe Bulevradul Magheru:

2. Transfagarasnul este cel mai frumos drum din lume

Dupa ce, in 2009, englezii de la Top Gear au declarat Transfagarasanul drept cea mai frumoasa sosea din lume, in anul 2012, cei de la carsroute.com au creat un top 15 al celor mai frumoase sosele din lume, iar Transfagarasanul a ocupat prima pozitie. Construita din motive strategice de Ceausescu, soseaua leaga Transilvania de Tara Romaneasca si este a doua cea mai inalta sosea din Romania, cu 2034 metri. (sursa 9am.ro)

Foto main: Shutterstock.com; Bucuresti

3. Romana este singura limba de origine latina din regiune si una dintre cele mai frumoase din lume

Multi oameni cred ca limba romana este foarte asemanatoare cu rusa sau limbile vorbite in alte tari slave, care se invecineaza, dar in realitate, limba romana este o limba romanica care se inrudeste cu italiana, franceza, catalana sau portugheza. Influenta slava se resimte de asemenea foarte pregnant in limba romana, iar acest melanj face ca ea sa fie una dintre cele mai frumoase si melodioase limbi din lume.

De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive Cum să alegi componente pentru baia ta De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții

4. Romania are unul dintre cele mai vesele cimitire din lume

Cimitirul Vesel este un cimitir din localitatea Sapanta, judetul Maramures, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate, picturile naive reprezentand scene din viata si ocupatia persoanelor inhumate. Pe unele cruci exista chiar versuri in care sunt amintite, deseori cu nuante umoristice, persoanele respective.

Ineditul acestui cimitir este diferentierea fata de majoritatea culturilor popoarelor, care considera moartea ca un eveniment foarte solemn. In anul 1935, la sugestia preotului greco-catolic Grigore Ritiu, care era si profesor de romana si latina, Stan Ioan Patras a realizat partea verticala a crucilor ceva mai lat, cu loc pentru epitaf. Din 1935 dateaza primul epitaf, iar din anii 1960 incoace, intreg cimitirul a fost populat cu circa 800 astfel de cruci, sculptate din lemn de stejar, devenind un muzeu in aer liber de natura unica si o atractie turistica. (Info via Wikipedia)
 

Andreea Bălan și Andreea Antonescu, mesaje după finala America Express. Artistele au pierdut marele premiu: „Am luptat cot la cot” Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri