Alchemia - Centru pentru Arte Contemporane deschide seria expozitiilor de toamna cu o expozitie de fotografie, o poveste in imagini a sentimentelor puternice, intense si de cele mai multe ori conflictuale, care ne domina viata.

Alchemia - Centru pentru Arte Contemporane deschide seria expozitiilor de toamna cu o expozitie de fotografie, o poveste in imagini a sentimentelor puternice, intense si de cele mai multe ori conflictuale, care ne domina viata.

Va invitam joi, 12 septembrie 2013, la ora 20:00, la vernisajul expozitiei de fotografie Dominatrix, semnata de artista Camelia Popescu.

Dominatrix prezinta o serie de fotografii care vorbesc despre vulnerabilitate, slabiciune si naturaletea fiecaruia dintre noi, o naturalete pura, neingradita de mastile sociale pe care le purtam zilnic. Viziunea fotografei Camelia Popescu este transmisa prin intermediul nudurilor a 14 barbati surprinsi in situatii vulnerabile, in pozitii de dezechilibru, de confuzie. Uneori personajele sunt prinse in tumultul vietii, alteori sunt strivite de spatii stramte sau sunt incarcerate, confundandu-se cu reflexiile lor.

Pe langa nudurile masculine, expozitia cuprinde si doua nuduri feminine, doua modele in pozitii de forta, dominatoare (de unde si numele expozitiei). Dupa cum afirma Camelia Popescu, cele doua cadre “….nu sugereaza totusi o rivalitate intre cele doua sexe. Femeia reprezinta provocarile vietii, momentele care uneori sunt mai dificile decat poate suporta barbatul. Am incercat o abordare noua, o schimbare de perspectiva pentru ca in media, in tot ce inseamna fashion, prezentare publica, barbatii sunt determinati si puternici. Eu nu vreau sa contravin acestei viziuni, ci pur si simplu sa arat ca exista si o latura vulnerabila, ca exista momente in care si barbatii sunt depasiti de situatie, sunt in cautare, ca au momente in care isi arata adevaratele sentimente....”

Expozitia este deschisa in perioada 12 – 18 septembrie.

Urmarind visul initial de a deveni jurnalista, dar etern indragostita de calatorii si fotografie, Camelia POPESCU spune povesti in imagini.

Se inspira mai ales din viata reala, din locurile pe care le viziteaza, din muzica pe care o asculta, din filmele pe care le vede, din cartile pe care le citeste.

Ii place sa suprinda clipa, sa creeze momente, sa capteze clipe din vietile oamenilor, animalelor, cladirilor… in incercarea de a transmite celor din jur propriile viziuni si sentimente, dezvaluiri mai presus de forta cuvintelor.

Website: www.cameliapopescu.ro
Pagina evenimentului.

Alchemia – Centru pentru Arte Contemporane este un spatiu unic in peisajul Bucurestean. Destinat unui public rafinat, Alchemia este locul care promoveaza relaxarea prin arta si bun gust.

Arta plastica, teatrul, muzica, dansul, toate isi gasesc locul intr-un spatiu elegant si generos, amplasat central.
Mai mult decat o galerie de arta, o cafenea sau o comunitate a oamenilor care iubesc frumosul in toate formele lui de manifestare, Alchemia este un spatiu deschis exprimarii libere si experimentarii.
 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri